Toro Rosso takım patronu Franz Tost, Honda'nın 2018 hedeflerine ulaştığını ama Toro Rosso'nun bunu başaramadığını soyledi. Toro Rosso ilk altı yarışta 17 puan toplarken, sonrasında gercekleştirilen 15 yarışta 14 puan toplayabildi. Takımın getirdiği guncellemeler beklenen etkiyi yaratmazken, takım gelişim yarışında rakiplerinin gerisinde kaldı ve sonuc olarak sezonu Sauber'in de gerisinde dokuzuncu sırada tamamladı. Bu Toro Rosso'nun Honda ile ilk sezonuydu ve bazı kesimler bu yavaşlığı Honda'ya bağladılar. Ama takım patronu Franz Tost pek oyle olduğunu duşunmuyor. "2018 sezonu oncesinde kendi acımdan herhangi bir korku yaşamyıordum cunku bana gore Honda, gecen yıl insanların duşunduğunden cok daha iyiydi. Honda ile makul bir yıl gecirmeyi beklediğimizi soyledim ki, neyse ki sonunda haklıydım." "Kolay olmayacağını biliyorduk cunku yapılması gereken cok fazla AR&GE vardı. Fakat gunun sonunda Honda ile ilgili hedeflere ulaştık. Şu anda sahip olduğumuz problemler guc unitesinden değil, aractan kaynaklanıyor." "Aracın performansını geliştirmemiz gerekiyor. Aerodinamik anlamda o kadar da mutlu değiliz ve mekanik tarafta işleri daha iyi hale getirmek zorunda olduğumuzun farkındayız. Umarım doğru yonde ilerleyebiliriz." "Aerodinamik taraf uzerinde calışmamız gereken şeyler olduğu cok acık. Ayrıca soylediğim gibi mekanik anlamda işleri daha iyi hale getirmeli ve lastikleri daha iyi yonetebilmek icin yeni lastikleri daha iyi anlamalıyız. Gelecek sezonki hedeflerimiz bunlar." Tost, temelde yavaş pistlerde daha iyi bir performans gosterdiklerini soyledi. "Bahreyn, Monaco ve Budapeşte gibi maksimum yere basma gucu gerektiren yavaş pistlerde hep iyi performans gosterdik. Ayrıca bu pistlerin bir diğer ortak ozelliği hiper yumuşak lastiğin kullanılmasıydı. Bizim adımıza sezonun en guclu ve en onemli an ya da yonler bunlardı." "Ancak beklediğimiz performansı gosteremediğimiz birkac yarış da vardı. Dengeli bir sezon gecirdiğimizi soyleyebilirim fakat sonuclardan memnun değilim. Daha fazlasını beklemiştim." "Gelecek yıl daha guclu olmalıyız. Şirketteki bazı departmanları yeniden inşa ettik ve artık daha guclu olmalıyız." Gunluk Gazeteler