Helmut Marko, 2019 yılında Honda motoruyla oldukca guclu bir sezon gecireceklerinden emin. Renault ve Red Bull, uzun ve başarılarla dolu ortaklıklarına 2018'de son noktayı koydular ve Avusturyalı ekip yeni sezonda Honda motoruyla mucadele edecek. Red Bull surekli olarak Honda'yı ovuyor ancak Renault da aksini duşunerek, Japon ureticinin kendileri kadar hızlı olmadığını duşunuyor. Honda'ya geciş surecini ve hedeflerini anlatan Helmu Marko, "Renault'nun bize kazanabileceğimiz bir motor sağlayamayacağı ortadaydı. Onların butceleriyle Mercedes ve Ferrari'yle savaşamayız. Bir şeyler yapmak zorunda olduğumuz ortadaydı." "Şimdi 15 yıllık Formula 1 tarihimizde ilk kez bir otomobil ureticisi tarafından destekleneceğiz ve fabrika takımı olacağız." "Bana gore bu kesilikle Red Bull Racing ve Toro Rosso icin oldukca doğru bir adım." "Honda motoru bu yıl kademeli olarak geliştirildi. Grid cezalarının bir coğunu en başından hesaplamıştık cunku her zaman yeni şeyler denemek istiyorsunuz. Simulasyonlarımız bize şu anki Honda motoruyla daha iyi gozukeceğimizi gosteriyor." "Renault'nun Honda hakkındaki kuşkulu yorumlarını tartışmak bile istemiyorum. 2019'da kimin nerede olacağını goreceğiz. Cyril hayal kurmaya devam etsin. Gelecek yıl Red Bull-Honda'nın nerede olduğunu herkes gorecek." "Planımız şampiyonluk. Unutulmaması gereken şey Honda'nın zaten Renault'dan daha fazla beygir gucune sahip olduğu..." Renault'nun C versiyon motorunu da yorumlayan Marko, "Biz Renault'nun kendisinin kullanmadığı C versiyon motora sahiptik. Ancak onlar bizi cok sevdikleri icin o motoru vermediler. Motorlarının kendi kullandıkları BP yakıtı ile calışmamasından dolayı bize verdiler. En iyi ihtimalle 0.150 veya 0.2 saniye getirdi." dedi. 2019 hedefini de yorumlayan Marko, "Şampiyonluk icin yarışmak zorundayız. Motor ureticisini değiştirmek kolay bir surec değil ama cok fazla potansiyel var. Takım olarak artık daha deneyimliyiz. İşimizi nasıl yapacağımızı biliyoruz. Yaklaşımımızda değişiklikler yaptık. Bizi etkileyen şeyleri ortadan aldıracağız. Eğer Verstappen'in sonuclarına bakarsanız, sahip olduğumuza kıyasla daha guclu bir motora ve Verstappen gibi bir yeteneğe sahipseniz o zaman şampiyon olmalısınız." "Honda'ya geciş beni korkutmuyor. McLaren'la sorun yaşadılar ama bu yıl onlara iki tur bindirdik. Hem de aynı motorla." "Onlar en iyi şasiye sahip olduklarını soylediler ama neler olduğunu gormek icin gecen yılki Belcika'ya bakmanız gerekiyor. Her şey genel anlamda downforce'la ilgili. Onlar maksimum kanat ve downforce kullandı. Bu sayede virajlarda en hızlıydılar, ama duzluklerde... Biz o şekilde gitseydik, o zaman asla sonuc alamazdık. Bir orta yol bulmanız gerekiyor." "Elbette riskler var. Honda'nın gelişmesi ve agresif olması gerekiyor. Mercedes ve Ferrari gibi uc motorla sezonu tamamlayacağız diye duşunmuyorum. Ama Max ve Daniel bize gerilerden başladıkları yarışlarda neyin mumkun olduğunu zaten gosterdiler." dedi. Gunluk Gazeteler