Fernando ALonso, LMP1 ve IndyCar maceralarının kendisini bir surucu olarak geliştirdiğini ve bu yıl Formula 1'deki takım arkadaşı Stoffel Vandoorne'u tum sıralama turlarında gecmesine yardımcı olduğunu soyledi. Alonso, bu yılki tum sıralama turlarında takım arkadaşı Vandoorne'u mağlup etmeyi başarmıştı. Son olarak 2017 Malezya GP'de Alonso'yu gecebilen Vandoorne boylelikle arka arkaya 26 yarış boyunca İspanyol surucuye gecilmiş oldu. Formula 1'de 311 yarışa cıkan Alonso, 2017'de Indy 500'de mucadele ederken, 2018'de Le Mans 24 Saat ve Daytona 24 Saat gibi onemli yarışlarda yer aldı. Farklı serilerde yarışmasının kendisini olumlu etkilediğini soyleyen Alonso, "Aractaki hızınızı tam olarak bilmeniz cok zor. Sadece rakamlara guvenebilirsiniz ve bu yılki sıralama turların savaşına bakarsak şimdiye kadarki en iyi yıldı." "Yani rekabetci olduğumu hissedebiliyorum, hızlıyım. Muhtemelen bu yıl IndyCar test gunu ve WEC programında sonra, kendimi daha iyi ve daha rekabetci bir pilotmuş gibi hissediyorum." "Farklı aracların davranışlarını, diğer suruş tekniklerini, diğer enerji saklama tekniklerini ve lastik koruma şekillerini daha iyi anlıyorum." "Yani dışarıdan ve diğer muhendislerden daha fazla bilgi ediniyorsunuz, diğer bakış acılarına sahip oluyorsunuz ve bu sizi daha iyi yapıyor ya da daha geniş bir motor sporları bakış acısı kazandırıyor." "Muhtemelen Formula 1 aracına bindiğiniz zaman, -Formula 1 aracıyla ilgili- size tamamen fayda sağlamasa bile ekstra bir bakış acısına sahip oluyorsunuz." "Farklı konseptlerle ilgili farklı felsefelere sahip oluyorsunuz. Bu bir surucu olarak size yardımcı oluyor." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: LMP1/Indy Deneyimi, Vandoorne'u 21-0 Yenmeme Yardım Etti