Alex Rins, Suzuki'nin 2017'de yaptığı motor hatalarından bir yenisini 2019'da yapmayacağını duşunuyor. Suzuki 2017'de yaptığı kotu motor kararı ile başarısız olmuştu ancak takım 2018'de geri donmeyi başardı ve teknik sıkıntıları giderince sekiz kez podyumda yer aldı. Ancak Hamamatsu markasının, 2019'da bu ozelliğini yitirme ihtimali var. Suzuki'nin Katar'daki acılış yarışında kullanacağı ozellik, tum sene etkili olacak ve butun sezon boyunca calıştırılacak. Suzuki, Valencia ve Jerez testleri sırasında yeni bir motor ve şasi kazandığını, ancak onumuzdeki sezon icin kesin bir karar vermediğini soyledi. Ancak Rins, yanlış bir karar verilmesinden korkmuyor ve bu kararın 2017'ye donuşe neden olmasını beklemiyor, cunku her iki motor turuyle ilgili de iyi hisleri var. "Korkmuyorum cunku iki tur motor ve şasiyle de hızlıydım. Şimdi her şeyi takım patronu ve muhendislerin eline bırakıyorum." "Elbette en iyisini sececeğiz. Cok fazla karşılaştırma yaptık, cok fazla bilgiye sahipler. İkisinden de memnunum, her iki motorla da iyi hissediyorum. En iyisini secmek zorunda kalacaklar." "Olumlu olan nokta, yeni motorun daha fazla guce, daha fazla potansiyele sahip olması. Olumsuz noktaları soylemek istemiyorum." "Bu iki gun cok olumlu gecti cunku her şeyi denedik, yeni bir şeyler yapmaya calıştık, ayrıca 2019 ve 2018 motorları arasında cok fazla karşılaştırma yaptık. Cok olumluydu." Rins, sezon oncesi kadar guclu hişsettiğini ve 2018'de uc kez ikinci olduktan sonra MotoGP'de “kazanmaya hazır” olduğunu duşunuyor. "Sonunda yarış temposuna hazırız." "Kazanmak istiyoruz, gercekten iyi bir motosiklete sahip olduğumuzun bilincinde olmalıyız ve ben de, kazanmaya hazırım." Suzuki'nin yeni surucusu Joan Mir, Valencia ve Jerez testlerinde MotoGP kariyerine guclu bir başlangıc yaptı, ancak Rins onun cabuk uyum sağladığını gorunce şaşırmadığını belirtti. "Bu sonucu bekliyordum." “Başından beri cok yetenekli olduğunu biliyordum. Suzuki bu yuzden onu işe aldı." "Cok hızlı gidiyor ve daha fazla deneyim kazanması gerekiyor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Rins, Suzuki'nin Motor Hatasını Tekrar Etmesinden Korkmuyor