Mercedes, Formula 1'deki seviyelerini en ust duzeyde tutabilmek adına psikologlarla calıştıklarını acıkladı. Alman otomobil ureticisi, bu yıl hem suruculer hem de markalar şampiyonluğunu kazanmayı başarırken, arka arkaya beşinci kez bu başarıyı yakalamış oldu. Bu yıl rekabet iyice yoğunlaşırken, Ferrari ve Red Bull'a karşı takımın surekli olarak kazanc elde etmesi gerekiyordu. Mercedes'in motor sporları şefi Toto Wolff, motivasyonu yuksek tutmanın kendileri icin bir sorun olmadığını ancak daha fazlasını yapabileceğini ve bunun da tum personeli potansiyelinden en iyi şekilde faydalanmak olduğunu soyledi. Wolff, "Rehavet veya hoşnutsuzluk hicbir zaman takımımız icin bir faktor değildi cunku grubumuz oldukca motive olmuş durumda. Hedeflerimizi, oldukca tutkulu şekilde belirliyoruz." "Bu daha cok enerji seviyesini korumakla ilgili bir şey. Bazen bir enerji seviyesi sağlıksız hale gelebiliyor ve bu alanda surekli olarak bu seviyelerde kalabilmek icin cok fazla caba harcıyoruz. Bunun personel uzerinde olumsuz bir etki yaratmasını onlemek istiyoruz. Calışanların mumkun olan en iyi performansı gostermesi cok onemli." "Bir organizasyon olarak calışma ortam ve koşullarına dikkat ediyoruz. Eğer zihinsel olarak iyi durumda olmadıklarını hissediyorsak onları eve gonderiyoruz ve birkac gun dinlenmelerini istiyoruz. Beslenmeye dikkat ediyoruz, uykuya dikkat ediyoruz, tıbbi desteğe dikkat ediyoruz ve spora dikkat ediyoruz." "Psikologlarla calışıyoruz ve takım bilincini takip ediyoruz. Size burada ne yaptığımız hakkında bir saat daha konuşabilirim." dedi. Wolff, Mercedes'in perde arkasında calışan kişileri ihmal etmemesi gerektiğini duşunuyor. "Bir spor takımı gibi her yıl 21 Grand Prix icin farklı ulkelere gidildiği boylesi bir sporda, insanın kilit kaynak olduğunu fark etmek zorundasınız." "Medya karşısında konuşan, aracta konuşan ya da aracta oturan kişiler değil... Arka planda duran 1800 kişiden bahsediyorum. Bu kişiler her gun cok calışmak ve diğer takımlardaki rakiplerine kıyasla daha iyi bir iş yapmak zorundalar. Onlara ve kendimize bakmalıyız." Wolff, Mercedes'e yardımcı olan konulardan birisin, calışanların her şeyi kendi başlarına yapmaya calışmak yerine yeteneklerini organizasyon ici en iyi şekilde nasıl kullanacaklarını bilmelerini işaret ediyor. "Bu organizasyonda, beş yaşındaki cocuklarla dolu bir futbol takımı gibi topun peşinden gitmeye calışmıyoruz.Bunun yerine topun gitmesine izin vermeye calışıyoruz." "Takımımızdaki tum insanlar kendi yeteneklerini Ferrari, Williams ya da McLaren'daki insanlardan daha iyi şekilde kullanmaya calışıyorlar. Kendimi, kendi beklentilerime karşı kıyaslıyorum. "Gelecek yıl neler olabileceğine dair hedeflerimizi belirliyoruz ve 'Nasıl daha iyi olabilirim? Nasıl daha iyi olabilirim?' diye duşunuyoruz. Hayatım boyunca hem ozel hayatımda hem de işimde boyle davrandım." Gunluk Gazeteler