Sabuer takım patronu Frederic Vasseur, Marcus Ericsson'ın 2018 yılında gosterdiği performanstan memnun kaldıklarını soyledi. Bu yıl kariyerinin en iyi sezonunu geciren Marcus Ericsson Bahreyn, Avusturya, Almanya, Belcika, Amerika ve Meksika'dan puanla ayrılmıştı. İsvecli pilot, 97 yarışlık kariyerinde ilk kez Brezilya GP sıralama turlarını ilk sekiz icerisinde tamamlamış ve yarışa altıncı sıradan başlamıştı. Her acıdan en iyi sezonunu geciren Ericsson'ın bu performansı Alfa Romeo Sauber'in patronu Frederic Vasseur'den ovgu aldı. "Marcus bana gore bu sezonu iyi bir iş yapmaya başardı cunku oldukca onemli bir gelişim kaydetti. Marcus'u gecen yıl ille kıyaslarsanız ileri yonde buyuk bir adım attığını gorebilirsiniz.." "Mesela ilk yarış hakkında konuşursak, Melbourne'e gittiği zaman gecen yıla kıyasla altı kilo vermişti. En başından itibaren gecen yıldan birkac adım ondeydi." "Sezonun son bolumunde surekli olarak Charles ile benzer turları atmayı başardı. Hatta Sao Paulo'da onu gecmeyi dahi başardı. Austin'e donup bakarsanız onun hemen arkasındaydı. "Bu yıl Charles icin Marcus gibi bir referans noktasına sahip olmak kesinlikle guzeldi." "Marcus pist ustunde yaptıklarının yanı sıra, pist dışında da işler yaptı. Cok iyi teknik geri bildirimler sağladı ve teknik acından verdiğimiz kararlarda sezon başından itibaren cok fazla yardımcı oldu." Ericsson yeni sezonda hem IndyCar'da yarışacak hem de Alfa Romeo Sauber F1'in yedek pilotluğunu yapacak. Gunluk Gazeteler