Avrupa F3 pilotu Sophia Floersch, yarışmanın kendisini korkutmadığını ve hayalinin bir gun Formula 1'e girmek olduğunu soyledi. Sophia Floersch, Macau GP'de 276.2 km/s hızla ondeki araca carpmış ve sonrasında bariyerlere carparak pist dışına savrulmuştu. Kaza son derece buyuktu ve Floersch'in durumunun nasıl olduğu merak ediliyordu. Yapılan acıklamada genc surucunun omurgasında kırık olduğu duyuruldu. Floersch saatler suren ameliyattan bir hafta sonra taburcu edildi ve evine gitti. Yakın zamanda ise simulator calışmalarına başlayacak. Gelecek yıl Van Amersfoort ile DTM'in destek serisi olan F3'te yarışacak olan genc kadın pilot, yarışmanın kendisini korkutmadığını soyledi. Floersch, "Yarışmaktan gercekten korkmuyorum, şahsen bana gore normal bir kazasıydı." "Elbette tekrarları izlediğim zaman ben de şaşırdım cunku cok cok, buyuk bir kaza gibi gorunuyor. Hava da ucan onlarca parca, her şey korkutucu. Ama aracta farklı hissediyorsunuz." "Beni korkuttuğunu soyleyemem cunku her yarış pilotu yaptığı şeyin riskini biliyor. Şimdi buyuk bir kaza yapmış olabilirim ancak sonunda cok kotu birş ey yaşanmadı. Bu yuzen korkmuyorum." dedi. Floersch, hedefinin Formula 1 olduğunu soyledi ve ekledi: "En buyuk hayalim Formula 1'de yarışmak. Orada başarılı olmak ve aynı zamanda dunya şampiyonu olmak isterdim. Onumuzdeki yıllarda olmak istediğim yer orası." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Floersch F1 Hayali Kuruyor