Antonio Giovinazzi, 2019'daki performansını Charles Leclerc'le karşılaştırmanın doğru olacağını duşunmuyor. Antonio Giovinazzi, 2017'den bu yana Ferrari'nin simulator, test ve yedek pilotluğunu yapıyor ve şimdiye kadar İtalyan takımla ceşitli testlere katıldı. Ayrıca Sauber ve Haas'la cuma antrenmanlarında piste cıkan Giovinazzi, 2017 Avustralya ve Cin GP'lerinde Pascal Wehrlein yerine Sauber'in direksiyonuna gecmişti. Giovinazzi, Ferrari'de gecirdiği iki yıllık donemde 75 bin km'den daha fazla simulator calışması yaparken, cuma gununden cumartesi gunune gecişte arka planda pek cok simulator calışması ve karşılaştırma yaptı. Bu takımın lastikleri, strateji, guncellemeleri ve ayarları daha iyi anlamasına yardım etti. Yani genc pilot, arka plandaki gorunmez kahramanlardan bir tanesiydi. Yeni sezonda Kimi Raikkonen'in takım arkadaşı olacak İtalyan surucu, "Evet, son iki yılda simulatorde 75 bin kilometre kat ettim. Eğer Sebastian veya Kimi benim yaptığım işten memnunlarsa, bu benim icin kucuk bir zafer gibi olurdu." "Onumde yeni bir macera var. Son yıllarda başkaları icin calıştım ve şimdi kendim icin calışacağım. Şubat ayında aracı surmek icin sabırsızlanıyorum. Avustralya'daki ilk yarışımdan cok şey oğreneceğime eminim. Neyse ki yanımda Kimi gibi oldukca deneyimli bir pilot olacak. Bu bana yardım edecek." "Tamamen işime konsantre olmayı duşunuyorum. Kendime bakıp, yarıştan yarışa duşuneceğim. Her yarış icin ayrı ayrı hazırlanacağım ve sezon sonunda neler olacağını goreceğiz." "Charles ile cok fazla iletişime gectiğimizi soyleyemem. Aramızda karşılaştırma yapmak zor. Sonucta ona kıyasla farklı bir takım arkadaşım olacak." "Ayrıca sezon başında, gecen yılki Sauber'den daha iyi bir araca sahip olacağız. Şahsen kendime guveniyorum." dedi. Sauber hakkında da konuşan genc yetenek, "Hicbir takım Sauber kadar gelişemedi. Melbourne'de sondan bir onceki cizgiden yarışa başladılar ve sezonu dorduncu en hızlı aracla bitirdiler." "Hedefimiz geri kalanların en iyisi olmak, bunun Renault gibi bir fabrika takımının varlığında zor olacağını biliyoruz." dedi. Gunluk Gazeteler