Red Bull'dan Christian Horner ve Helmut Marko, Avustralyalı pilotun Formula 1 takımlarından ayrılmasından oturu uzgun olduğunu soyledi. Daniel Ricciardo, Red Bull'un desteğiyle birlikte Formula 1'e adım atarken, ilk yılında HRT ile yarıştı ve sonrasında Toro Rosso adına mucadele etmeye başladı. Mark Webber'in emekliliği kendisine Red Bull kapısını acarken, ilk yılında Sebastian Vettel'i mağlup ederek dikkatleri uzerine cekti. Sonrasında Max Verstappen karşısında guclu performansını korumaya devam etti ve artık gridin en yetenekli pilotları arasında kabul goruyor. Bununla birlikte uzun suredir Red Bull'un desteğiyle mucadele eden Ricciardo, artık Red Bull surucusu değil ve Renault adına mucadele edecek. Helmut Marko, Ricciardo'nun gidişinin ne kadar buyuk bir kayıp olduğu sorusuna, "Tıpkı Vettel gibi... O takımdan ayrıldıktan sonra nispeten takıma oldukca iyi şekilde adapte olmuştu. Bu cok uzucu bir durum. Bir insan olarak Red Bull'a cok iyi uyuyordu. Her iki surucu de kendilerini yarış pistinde cok iyi anlaşmışlardı." yanıtını verdi. Horner, "Son goruşmemizde Max ve Daniel'e, Red Bull Racing'de şimdiye kadar sahip olduğumuz en iyi ortaklık olduğunu soyledim. Aslında bu benim kariyerimde sahip olduğum en iyi ikiliydi. Pistte birbirlerini cok zorladılar." "Max bu surecte Daniel'den cok fazla şey oğrendi. Cok iyi bir uyuma sahiplerdi ve her ikisi de birbirlerini yeni bir seviyeye itti." "Son beş yılda Daniel gibi bir pilota sahip olmak harikaydı. Bizim icin harika yarışlar cıkarttı. Karakteri markamız icin muazzamdı." "Sahip olduğu enerji takım icin oldukca olumluydu. Ama artık yapabileceğimiz bir şey yok. Sanırım bu bolumu kapatırken kendisine gelecek icin en iyisini diliyoruz. Biz de yeni bolumu Pierre Gasly ile birlikte acıyoruz." dedi. Gunluk Gazeteler