BMW'nin motor sporları şefi Jens Marquardt, sezon oncesi testindeki guclu performansa rağmen Riyad'daki zaferin beklenmedik olduğunu soyledi. Da Costa, sıralama turlarında harika bir turla pole pozisyonunu alırken, yarışta zafere ulaşan taraf olmayı başardı ve BMW boylelikle serideki ilk yarışında zafere ulaşmış oldu. BMW, Ekim ayındaki uc gunluk Valencia testinde de zirvedeydi ancak Motorsport.com'a konuşan Marquardt, zafere ulaşmayı bekleyip beklemedikleri sorusuna, "Hayır." yanıtını verdi ve ekledi: "Elbette testi olumlu bir sonucta bitirmek iyiydi. Gorduğumuz kadarıyla dayanıklıydık ve rekabetciydik. Bu guzeldi." "Size bir rahatlama sağlıyor. Ama aynı zamanda buradaki diğer tum takımların bize kıyasla daha fazla deneyime sahip olduğunu biliyorduk." "Yani bu yuzden Riyad'daki yarışa alcak gonullu bir yaklaşımla geldik. Antonio sıralama turlarındaki zor koşullarda harika bir tur attı. Koşullar cok zordu ve gercekten cok fazla tur atamadık. Ama gorunuşe bakılırsa doğru şekilde hazırlanmıştık." BMW, 2018/19 Şampiyonası'nda fabrika takımı olarak seriye girmeden once Andretti'nin teknik partneriydi. Marquardt, "Elbette harika hissediyor. BMW iFE 18'in ilk yarışıydı. Riyad'da yarış pistine ilk kez cıkıp, pole pozisyonunu aldıktan sonra zafere ulaşmaktan daha iyisi kesinlikle olamaz." Da Costa, bu zaferle birlikte serinin ilk sezonunda Aguri ile Buenos Aires'te elde ettiği ilk sezondan bu yanaki ilk kez galibiyetine ulaşmış oldu. Zaferi "harika" olarak yorumlayan Da Costa, "İlk sezonda yarışlar kazandığım zaman buradaki galibiyetlere değer verilmiyordu. Kimsenin Formula E'ye cok fazla değer vermediğini hissedebiliyordum. Fakat şimdi işler değişti ve kazandığım zaman kesinlikle farklı bir duygu vardı. Bu elbette şaşırtıcı. Ucuncu sezonun başında Andretti'ye katıldığımda planım buydu. Planım kazanmaktı. Ozellikle Valencia'dan sonra uzerimizde cok fazla baskı vardı. Munih'teki cocuklar gelip bana 'tamam dostum, bu yarışı kazan' diyordu. Bu yuzden şimdi bunu başarmış olmak harika." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- BMW: Testteki Guclu Performansa Rağmen Riyad'da Zafer Beklemiyorduk