Charles Leclerc, Formula 1'de yarışmaya başladığı zaman, oncesine kıyasla daha fazla insanla calışmak zorunda kaldığını ve bunun da kendisine korkutucu geldiğini soyledi. Monacolu surucu, caylak sezonunda oldukca guclu bir performans ortaya koyarken, bu kendisine 2019 Ferrari kapılarını actı ve yeni sezonda İtalyan takım adına mucadele edecek. Bununla birlikte genc pilot, Formula 1'e ilk girdiğinde seriye alışmakta gucluk cektiğini dile getirdi. Monacolu pilot, "Hicbir zaman kolay değildi ama ilk uc yarışta cok fazla şey oğrendim. İlk uc yarışta zayıf noktalarımın ne olduğu ve ne yapmam gerektiği konusunda cok calıştım. Sonunda bunları bulduk ve ileriye doğru buyuk adımlar attık. O gunden beri aslında oldukca gucluyduk." "Oncelikle her şeyden once pek cok insanla konuşuyor olmanız gozunuzu korkutuyor." "Soylediğiniz tum bu şeyler sadece muhendisleriniz tarafından değil, aynı zamanda pek cok insan tarafından analiz ediliyor. Soylediğim gibi bu biraz goz korkutucuydu. Fakat sonrasında alışıyorsunuz." "Ayrıca verdiğiniz tum bu geri bildirimlerde, soylediğiniz her şeyle ilgili cok daha hassas olabilirsiniz cunku arka planda cok fazla insan var." "Formula 2'ye bakarsak, ana noktalara odaklanmaya calışıyorsunuz cunku aractan daha fazlasını almanıza yardımcı olan sadece birkac şey var. Formula 1'de ise farklı bir yaklaşım var ve evet, buna alışmak biraz zaman alıyor." dedi. Leclerc, başlangıcta alışması gereken buyuk konulardan bir diğerinin Formula 1'deki yarışlarının uzunluğu olduğunu soyledi. "İlk birkac yarışta Formula 2'ye kıyasla Formula 1'deki yarışları cok uzun bulduğumu hatırlıyorum. Yani buna alışmanız gerekiyor." "İlk 20 turun ardından finiş cizgisinden sadece iki tur uzakta olduğunuzu duşunuyorsunuz ve sonrasında size 'Tamam, 40 tur kaldı' diyorlar ve 'bu cok uzun!' diye duşunuyorsunuz." Leclerc son olarak sezonu istediği şekilde bitirdiğini soyledi ve ekledi: "Temelde bu padokta olanlara alıştım ve sezon başında suruşun yanında yapmamız gereken farklı şeyleri anladım. Sezon başında bunları dikkate almamıştım. Tum bunlar kucuk detaylar ama buyuk fark yaratıyorlar." "Ayrıca daha fazla insanla calışmayı da oğrendim. Şimdiye kadar hep muhendislerimle konuşuyordum. Alışık olduğum şey buydu. Yani tum bu şeyler beni biraz değiştirdi." Gunluk Gazeteler