Lewis Hamilton BBC tarafından yapılan oylamanın ardından yılın en iyi ikinci sporcusu secildi. BBC'nin geleneksel odulleri sahiplerini bulurken, Yılın Sporcusu dalında Formula 1 şampiyonu Lewis Hamilton da aday gosterilmişti. Dun yapılan odul toreninde 2018 Yılın Sporcusu Odulu'nin sahibi 2018 Tour de France'in galibi Geraint Thomas oldu. 2014 yılında bu odulu kazanan Lewis Hamilton oylamayı ikinci sırada tamamlarken, unlu futbolcu Harry Kane ucuncu oldu. Bu yıl beşinci Formula şampiyonluğunu kazanan Hamilton, odul toreninde yaptığı konuşmada şunları soyledi: "Artık Formula 1'deki en yaşlı ucuncu pilotum." "Durust olmak gerekirse hedefim bu -Schumacher'in şampiyonluk rekoru- değil. Amacım her yıl daha fazla gelişmek." "Bir insan ve bir yarışcı olarak gelişmek istiyorum. En onemli şey rekabet etmeye olan istediğinizin sizi asla terk etmemesidir. Her yıl analizler yapıyorum ve nasıl gelişeceğimi gormeye calışıyorum." "Yaklaşık 2000 kişiyle birlikte calışıyorum. Bu cocuklarla calışmak inanılmaz, bu bana zevk veriyor." "İnanılmaz bir yolculuktu. Sekiz yaşımdan beri yarışıyorum ve bu gece burada olmak gurur verici. Ailemi yanımda getirdim. Annemi, babamı, kardeşimi ve onun kız arkadaşını, Amcam Terry'i... Uzun bir yolculuktu ve gecekondu mahallesinde buyuduğumuzu duşunursek bir ruya gibiydi." "Hepimiz hedefimizi en yuksek seviyede tuttuk. Bunu bir takım olarak başardık." BBC Helen Rollason Odulu ise Billy Monger'e verildi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton, BBC Tarafından Yılın En İyi İkinci Sporcusu Secildi