Carlos Sainz Jr, Renault'da gecirdiği 1.5 yıllık donemin kişisel gelişimi icin oldukca onemli olduğunu soyledi. Carlos Sainz Jr, 2017 Amerika GP'de Renault'da yarışmaya başlamadan once Toro Rosso ile 56 Grand Prix'e katılmıştı. Renault'daki ilk dort yarışının ardından 2018 sezonunda tam zamanlı olarak Fransız ureticiyle yarışmaya başlayan Sainz, 21 yarışın 13'unden puanla ayrılmayı başardı ve 2019 sezonunda McLaren'la yarışacak. Elde ettiği deneyimin kendisi icin faydalı olduğunu soyleyen Sainz, "Renault'ya gecmek benim icin harika bir deneyim oldu. McLaren gibi benzer kaynaklara sahip olan bir takıma giderken bana yardımcı olacak." "Bu yılki deneyimim sayesinde kendimi tanımaya başladım cunku sadece Toro Rosso'daki Carlos'u tanıyordum." "Başka bir takıma gitmek bana bir surucu olarak neye ihtiyac duyduğumu gosterdi. Toro Rosso'da edindiğim iyi şeyleri Renault'da uygulamaya calıştım. Renault'dan iyi şeyleri aldım ve onları Toro Rosso'dakilerle bir araya getirmeye calıştım." "Bir pilot olarak yapabileceğiniz cok fazla şey var. Bu yıl elde edindiğim tum bu bilgiler ve oğrendiğim tum bu şeyler McLaren'a giderken benimle olacak." "Gelecek yıl nasıl bir Carlos olacağını gormek istiyorum. İki yıllık sozleşmesi olacak ve bir takımın gercek bir parcası olacak." "Renault'da boyle değildim demek istemiyorum. Sadece Carlos'un gelecek yılki ilk yarışlarda nasıl olacağını merak ediyorum." dedi. Sainz, hem kendisinin Renault'dan hem de Renault'nun kendisinden faydalandığını duşunuyor. "Renault bana cok yardım etti. Bir şey istediğim zaman buna bakıp bir şey yapıp yapamayacaklarını gormeye calışıyorlardı. Bir surucu olarak takımın gercekten orada rahat hissetmeniz icin elinden gelenin en iyisini yaptığını gormek, sizi gercekten mutlu ediyor. Bir takım olarak cok geliştik ve gelişimime katkı sağladılar. Ben de onlara yardım ettim." "Her iki tarafın da bu ortaklıktan gurur duyabileceğini duşunuyorum. Bu gercekten iyi bir surecti." Gunluk Gazeteler