Robert Kubica, insanların neden Formula 1'e donuşune şupheyle baktıklarını gayet anladığını ve onların yerinde olsaydı kendisinin de aynı şekilde hissedeceğini soyledi. 2011 yılında gecirdiği ralli kazasının ardından sağ kolundan ciddi şekilde yararlanan Kubica, 2019 yılında Williams'la Formula 1'e geri donecek. 2017 yılında Renault ile 2010 yılından sonra ilk kez bir Formula 1 aracının direksiyonuna gecerken, 2018'i Williams'ın yedek ve gelişim pilotu olarak gecirdi. Yeni sezonda ise Sergey Sirotkin'in yerine takımın yarış koltuğundaki isim olacak. Kubica, "İnsanlar uzun yıllardır bunu yapabileceğime inanmakta guclu cektiler. Ama ben buna alışkınım." "Eğer bir takım patronu olsaydım, benim de bu konu hakkında şuphelerim olurdu." "Bu yıl son derece faydalı oldu cunku ilk toplantımızı hatırlıyorum. O zaman 'Eğer şupheniz varsa, bunu yapmamalıyız. Cunku zor zamanlarda kolumu işaret etmek cok kolay. Bunu yapabileceğime inandığınızdan emin olmak istiyorum' dedim." "Her şeyden once bunu yapabileceğim ilk ben emin olmalıydım. İşte buradayım, cunku eminim. Sonrasında tum takımın bu işi yapabileceğime inanması gerekiyordu." dedi. Kubica'nin Formula 1'e geri donmesini kolaylaştıran şeylerden bir tanesi de Polonya'dan gelen destekti. Kubica, "Geri donuşum, hicbir şeyin imkansız olmadığını gosteriyor. Sadece bekleyin ve neler olacağını gorun." "Eğer rekabetci olmadığımı duşunseydim, o zaman kesinlikle burada olmazdım. Elbette insanlar kolumdaki sınırlamaları goruyorlar ve bunu nasıl yapabileceğimi merak ediyorlar. Bu normal." "İnanmak elbette ki cok zor. Ama Williams bu yıl bunu gordu. Oysa ben bunu 16 ya da 18 aydır, -Valencia'da eski bir Renault F1 aracını test ettiğimden gunden bu yana- goruyorum." dedi. Motorsport'a konuşan Claire Williams da Polonyalı surucunun yeteneklerine guveniyor ve başarılı olacağına inanıyor. "Bu yıl tıpkı takım gibi, onunla cok fazla vakit gecirdim ve hem kaydettiği gelişimi hem de takımı geliştirebilmek icin ne kadar kendini adamış olduğunu gordum." "Her yede pilottan beklediğiniz gibi surekli olarak garajdaydı. Ama aynı zamanda tum guncellemeleri takip ederek, daha iyi bir arac uretmek icin fabrikada yapmamız gerekenleri yapmamız icin cabalıyordu." "Mumkun olan en iyi yarış aracın uretilmesi icin fabrikadaki herkesi zorlayan bir pilot istiyorum. Robert'ın zihniyeti tam olarak bu." Gunluk Gazeteler