Sacha Fenestraz, Renault Formula 1 programından cıkartıldı ve sıradaki adım olarak Japonya Formula 3 Şampiyonası'nda mucadele edecek. 19 yaşında surucu, bu yıl Renault Sport Akedemi Surucusu olarak Avrupa F3'te mucadele etmişti. Fenestraz bu hafta icerisinde duzenlenecek iki gunluk Japonya F3 Suzuka testinde yer alacak. Teste B-Max Racing tarafından davet edilen Fenestraz, bu yıl Avrupa Formula 3'te beklentilerin altında kaldı ve sezonu 11. sırada tamamladı. Renault kendisine ilk uc icinde yer alma hedefi koymuştu ve Fenestraz sonuc olarak bu hedefe ulaşamadı. Fenestraz, "Elbette yaptığım bazı hatalar vardı. Fakat genel olarak elimden gelenin en iyisini yaptım. Renault'nun bana koyduğu hedefler arasında şampiyonayı ilk uc icinde bitirmek vardı. Ama sezon başında sahip olduğumuz ekipmanlar acısından yapmamız gereken cok fazla şey vardı. Bu yuzden karmaşıktı. Hedefime ulaşamadım." dedi. Renault'dan gonderilmesine rağmen Fenestraz'ın FIA F3 Şampiyonası icin ceşitli secenekleri bulunuyordu. Bunun yanında gecen hafta Jerez'de Audi DTM takımıyla test yaptı. Renault gectiğimiz haftalarda 2021 yılına kadar surucu akademisinden yetişen bir pilotla yarışmak istediğini duyurmuştu. Gunluk Gazeteler