Romain Grosjean, Haas gibi kucuk takımların elde ettiği başarıların Formula 1'i guzel kıldığını soyledi. Haas, Formula 1'deki henuz ilk yarışından puanla ayrılmayı başarmış ve dikkatleri uzerine cekmişti. Geride kalan 2018 sezonunu beşinci sırada tamamlayarak harika bir işe imza atan Amerikalı ekip, diğer takımların sahip olduğundan cok daha duşuk bir butceyle mucadele ediyor. 2016'dan bu yana Haas icin yarışan Romain Grosjean "Haas, Formula 1'i harika kılan şeylerden birisi. Takımın belli hedefleri var, teknik duşunceleri var, ama evet cılgınca fikirleri de var." "Takımın bir parcası olduğum icin gercekten şanslıyım. Formula 1'in Haas gibi daha fazla takıma ihtiyacı var." "2016 yılındaki Avustralya GP'deki ilk yarışımızı hatırlıyorum, gercekten kaotikti. Sezon oncesi testlerinde cok fazla tur atamamıştık. Bu yuzden Melbourne'e giderken arac hakkında neredeyse hic bilgimiz yoktu. Cuma gunu yağmur vardı ve yine cok tur atamadık. Radyonun calışıp calışmayacağını bile bilmiyorduk." "Cumartesi gunu garajdan cıktık ve pit yolunda bize birisi carptı. Aracın tabanını değiştirmek zorundaydık. Yine zaman kaybettik." "Sonrasında pazar gunu geldi. Yarışı bitirdik ve altıncıydık. Altıncılıktan bahsediyorum! Puanlar aldık, inanılmazdı. Boyle bir sonuc almayı hayal etmek zordu." "Yarışı bitirirsek 'şanslıyız' derken, boyle bir sonuc aldık. Yarış esnasında telemetri verileri calışmıyordu. Radyomuz bir calışıyor, bir calışmıyordu. Yarışa kadar aracımızla bir yarış mesafesi bile tamamlayamamıştık." "Kariyerime baktığımda o gunu hep hatırlayacağım cunku bunu gercekten sevdim. O hafta sonu cok guzeldi. Formula 1, gerideki insanların cok az şansı olduğu bir spor gibi gorunebilir. Bunu ben de biliyorum. Ancak Avustralya GP'nin ardından bir grup adanmış insanın neler yapabileceğini gormuş olduk. Bu kendinize olan inancınızı arttırıyor." "Avustralya'da telsizden de soylediğim gibi her takım icin 'kazanmak' terimi farklı anlama geliyor. Formula 1'in gerceklerini biliyoruz. Kazanma şansına sahip iki veya uc takım var cunku sadece onlar bunun icin gereken personel ve butceye sahipler." "Fakat Gene Haas orta grupta bitirmek icin Formula 1'e gelmedi, bu yuzden geleceğimiz icin oldukca heyecanlıyım. Testte yeni aracı gormek icin sabırsızlanıyorum. Eğer buyuk takımlarla birlikte olmak istiyorsak onumuzde cok buyuk bir gorev olduğunun da farkındayız." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: Haas Gibi Takımlar Formula 1'i Guzel Kılıyor