Fernando Alonso, AutoBild ile yaptığı soyleşide rakipleri ve bircok konu hakkında goruşlerini dile getirdi. Alonso'nun duşunceleri şu şekilde; Ferrari icin; "Bana gore bu takım icin surebilmek, hayalin gerceğe donuşmesidir. Gelecek ve tarih eşsizdir. Ferrari adına yarışmamışsanız, kariyeriniz tamamlanmamıştır." 2011 Dunya Şampiyonası icin; "Buyuk bir fark var, gercekci bir şansımız yok. Bu yuzden işi sadece yarıştan yarışa duşunuyorum, genel şampiyona klasmanına bakarak değil. Ben paramı Vettel'e yatırabilirim." Red Bull Racing icin; "Kuralları bizden daha iyi yorumladılar ve harika bir arac ortaya cıkardılar. Elbette Adrian Newey kilit kişi ama onun arkasında guclu bir tasarım takımı var" Sebastian Vettel icin; "Sebastian Vettel buyuk bir şampiyon ve ikinci defa unvanı almak uzere. Buyuk bir yetenek ve baskıya karşı koyacak kabiliyette. Onun bir yarışcı olmadığını ifade eden eleştirileri ise anlamıyorum" Michael Schumacher icin; "Benim icin Formula 1'in en iyi pilotu ve oyle kalacak. Bu nedenle butun saygıları hak ediyor." Nico Rosberg icin; "Şimdi şampiyonluk mucadelesi icin yeteri kadar tecrubesi var. Er ya da gec dunya şampiyonu olacaktır." Felipe Massa icin; "Sahip olduğum en buyuk takım arkadaşlarından birisi. Cok yakınız; genellikle saniyenin sadece 0,1'i kadar. Tamamıyla farklı suruş stillerimiz olmasına rağmen birlikte cok iyi calışıyoruz. Ben virajlara cok agresif hamleler yaparken o, cok daha yumuşak." Abu Dhabi 2010 icin; "Buyuk hedef elinizinden kactığında bu cok buyuk hayal kırıklığı olur. Dikkatimiz daha cok Mark Webber uzerindeydi, Sebastian Vettel'e o kadar yonelmedik. Webber pite girdiğinde onu takip ettik. Vettel de o sırada guluyor olmalıydı. Webber ve ben trafikte takılı kaldık; o ise eski lastikleriyle pistte kaldı, yarışı kazandı ve şampiyon oldu" Vitaly Petrov icin; "Ona deli olmuyorum ama 2010 Abu Dhabi'deki davranışı akıllıca değildi. Benim icin pek de belirleyici bir yarış değildi ama o cok agresif bir şekilde mucadele etti." Ucuncu dunya şampiyonluğu icin; "Benim icin bu cok onemli. Ferrari ile şampiyon olana kadar durmayacağım. Eğer 2016'da bunu başaramazsam, Michael Schumacher gibi 2021'e kadar 20 sene burada kalırım hurriyet.com.tr __________________