Audi ABB FIA Formula E surucusu Daniel Abt, takımın sezonun ilk yarışı olan Riyad ePrix'sinde ortaya koyduğu kotu performanstan oturu hayal kırıklığı yaşadığını soyledi. Audi, Riyad'da gercekleştirilen Formula E yarışında beklentilerin altında kalırken, Daniel Abt 9.819 saniye geride sekizinci, Lucas di Grassi 10.936 saniye geride dokuzuncu oldu. Motorsport'a konuşan Abt, "Cok zor bir gun oldu. Yeterince hızlı olmadığımızı kabul etmemiz gerekiyor." "Nedenini henuz bilmiyorum. Ama diğerlerine kıyasla yarışta hic tempoya sahip değildik." "Aracta hızlanmada hic iyi gorunmuyor. Gecen sezon ile karşılaştırıldığında hicbir şey yoktu." "Acık şekilde yavaştık. Sıralama turlarında harika bir tur atamadık. Ama yeterince hızlı da değildik. Bilmiyorum, hızlı değildik." Audi takım patronu Allan McNish, son şampiyon Audi'nin hız eksikliğinin bazı sorunlardan kaynaklandığını soyledi. "Muhtemelen aracla ilgili istediğimiz noktayı bulmayı başaramadık, durum cok acık. Lucas'ın sıralama turlarındaki olayından oturu yarış tehlikeye girdi ancak podyum icin savaşabilecek pozisyonda olduğumuzu duşunmuyorum." "Saf tempo acısından bakarsak bu hafta sonu istediğimiz seviyede değildik. Ancak bizim performans seviyemiz bu değil, performans seviyemiz bundan daha iyi." "Kesinlikle mukemmel değil, bu yuzden hepimiz hayal kırıklığı yaşıyoruz." Ote yandan Sam Bird ve Robin Firjns ikilisi, Audi guc unitesiyle ilk yarışlarında 11. ve 12. sırada finiş gorduler. Motorsport.com'a konuşan Bird, "Hızlıydık ama ceza yuzunden ne yapabileceğimizi gosteremedik. Sanırım ceza almasaydık podyuma cıkabilirdik. Beşinci başlasaydık kartlarımız arasında podyum olacaktı." "Audi'den daha guclu olduğumuzu hissediyorduk, onları sıralama turlarında gectik ve yarışta daha gucluyduk." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Audi, Riyad'daki Hız Eksikliğine Şaşırdı