M-Sport Dunya Ralli Şampiyonası'ndaki geleceğini garanti almaya calışırken, başvuru icin son tarih olan cuma gununun uzatılmasını istiyor. WRC ureticilerinin gelecek sene yarışacak olması halinde onumuzdeki cumaya kadar başvuruda bulunması gerekiyor. M-Sport'un takım patronu Malcolm Wilson, şu an icin cuma gunu başvuru yapabilecek durumda olmadığını soyledi. M-Sport son iki sene pilotlar, gecen sene ise takımlar şampiyonu olsa da maddi acıdan sıkıntılı bir donem geciriyor. Motorsport'a konuşan Wilson, "İnsanlar gercekten, ayrılmaya ne kadar yakın olduğumuzu anlamadıklarını duşunuyorum." "FIA ile iletişime gectim ve onlara durumu acıkladım. Şu an icin 2019'a adanma şansım yok. Mucadele edebilmek icin yeterli kaynaklara sahip değiliz. Bunun cuma gunune kadar değişmesini beklemiyorum." "Bu durumu duzeltmek icin tam gaz calışıyoruz ve olacak bazı şeyler var. Ancak para kasaya girene kadar, anlaşmanın tam olmadığını bilecek kadar uzun suredir bu spordayım." dedi. Wilson, son iki sene Sebastien Ogier'i yarıştırmanın maddi acıdan kendilerine pahalıya mal olduğunu kabul ediyor. Wilson, "Beni yanlış anlamayın. Bu konuda değişen bir şey yok. Yine boyle bir şansım olsa yine yapardım." "4 şampiyonluktan 3'unu, co-pilot Julien'i de dahil edersek 6 şampiyonluktan 5'ini kazanmak, bizim gibi bir takım icin olağan ustu bir başarıydı." "Ancak ilerlerken, şirketin geleceğini riske atmaya hazır değilim. Fabrikada dolanırken, M-Sport'un geleceğine bağlı 300 insan goruyorum. Gelecek sene WRC'de mucadele etmekten daha onemli bir şey varsa, o da onların geleceği." "Soylediğim gibi, bu konu uzerinde calışıyoruz. Aynı zamanda FIA ile calışıyoruz. Orada olmayı cok istiyorum ve bunu mumkun kılmak icin elimden geleni yapacağım. Ancak her şeyi riske atmayacağım." dedi. M-Sport, 1997'de Ford'un WRC fabrika takımı olmasından bu yana WRC'de en ust seviyede mucadele ediyor. Bu sure icerisinde M-Sport 7 kez dunya şampiyonu oldu. Toyota, Hyundai ve Citroen, sezonun ilk rallisi Monte Carlo icin sorunsuz bir şekilde başvurularını yapacaklar. Normal şartlarda tum takımların cuma gunune kadar başvuru yapmaları gerekiyor. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- M-Sport, WRC Başvuru Tarihinin Uzatılmasını İstiyor