500cc efsanesi Mick Doohan, Jorge Lorenzo'nun Honda MotoGP takımında Marc Marquez'e gecilmesinin hicbir bahanesi olamayacağını soyledi. Uc kez MotoGP dunya şampiyonu Jorge Lorenzo, iki yıllık Ducati macerasının ardından yeni sezonda Honda surucusu Marc Marquez'in takım arkadaşı olacak. İspanyol surucu Valencia ve Jerez'de yeni takımıyla ilk kez piste cıkarken, iyi bir performans ortaya koydu ve ikinci testi yeni takım arkadaşı Marquez'in 0.039 saniye gerisinde tamamladı. Lorenzo, gelecek yıl oncesinde RC213V hakkındaki basına konuşamıyor olsa da, Marquez şampiyon surucunun bildirimlerinin kendisine benzer olduğunu soyledi. Motorsport ve MotoGP'ye ozel bir roportaj veren beş kez 500cc şampiyonu Doohan, Lorenzo'nun Marquez'edn daha iyi yavaş bir performans gostermesi halinde bunun mazereti olmayacağını soyledi. Honda'nın Ducati'ye kıyasla Lorenzo'ya daha fazla uyacağını soyleyen Doohan, "Bana gore Lorenzo'nun durumu tamamen karmaşık cunku uzerinde cok fazla baskı var. Ama bu aynı zamanda olumlu olabilir cunku yapması gereken tek şey Marc'ı aynı silahlarla yenmek." "Tıpkı Eddie Lawson'ın Honda'ya gittiği zaman 'Wayne Gardner bu motosikleti kullansaydı bu seviyede olamazdı' demesi gibi. Sonrasında Gardner geldi ve 1987'de şampiyon oldu." "Jorge'nin Marc'ın yanına gitmek gibi bir zorluk almasının temel sebeplerinden birisinin de bu olduğunu; ona karşı kazanıp kazanamayacağını gormek olduğunu duşunuyorum. Jorge'nin artık mazereti olamayacak cunku Marc'la aynı kaynaklara sahip olacak." "Honda'nın calışma yonetimine nasıl adapte olacağını goreceğiz cunku Marc daha uzun suredir oradaydı ve her şeyi mukemmel şekilde biliyor. Ama Jorge'nin cok fazla deneyimi var ve hızlı şekilde alışacak. Sanırım bir daha 'eğer ben' ile başlayan bir cumle duymayacağız." Doohan, Dani Pedrosa'nın yerini Lorenzo'nun almasının Marquez'i daha iyi sonuclar almasına yardımcı olacağına inanıyor. Doohan, "Acık olan bir şey var ki, Lorenzo'nun gelişi Marc'ı son derece motive edecek. Kariyerimin hicbir noktasında takım arkadaşımın kim olduğu beni endişelendirmedi. Marc icin de durum aynı." "Temelde mukemmel bir zihniyeti olan iki buyuk surucuye sahip olacaklar, bu da Honda'nın iki surucuye de guvenebileceği anlamına geliyor. Ayrıca iki farklı suruş stilinden bahsediyoruz. Bu motosikleti daha rekabetci hale getirmelerini sağlayacak." dedi. Gunluk Gazeteler