Sergio Perez, Force India'nın bu yıl yaşadığı sorunlar goz onune alındığı sezonu sekizinci tamamladığı icin mutlu olduğunu soyledi. Perez, 2014'ten bu yana Force India ile birlikte calışıyor ve bu yıl finansal anlamda takımı kurtarabilmek icin ekibe kayyum atanmasında onemli bir rolu vardı. Force India, nihayetinde Lawrence Stroll onderliğindeki yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyuma satıldı ancak takımın Belcika GP'ye kadar kazandığı tum puanlar silindi. Sergio Perez bu zorlu surece rağmen sezonu 62 puanla sekizinci sırada tamamlarken, yedinci sıradaki Nico Hulkenberg'le arasında sadece yedi puan vardı. Bu yıl aynı zamanda orta grupta podyuma cıkan tek isim olan Perez, "Tum bu yaşananları goz onune alırsak, iyi bir yıl olduğunu soyleyebilirim. Zihinsel anlamda oldukca yoğun bir sezon oldu. Takıma kayyum atanması, devam eden goruşmeler vb. gibi pek cok şeyle uğraşmam gerekiyordu." "Bir yarış pilot boyle bir durumda olmak kesinlikle mukemmel değildi. Uzerimdeki psikolojik baskı ve stresin yanı sıra, sezon boyunca olanları hesaba kattığımızda bence harika bir sonuctu." "Bana gore bu benim icin olduğu kadar, takım icin de harika bir sonuc oldu." "Meksika'da eğer yarış dışı kalmasaydım, Hulkenberg'le geri kalanların en iyisi olmak icin verdiğimiz mucadelede aramızda sadece iki veya uc puan kalacaktı. Yine de bunlara rağmen iyi bir yıldı." "Geriye donup bakarsak orta grupta tek bir pilot podyuma cıktı, o da bendim." Perez, kayyum surecinin bir anda olmadığını ve aylar onceden bunun hazırlığını yapmak zorunda kaldıklarını soyledi. "Temmuz ayında, her şey gercekleşmeye başladığı zaman haberler cıkmaya başladı. Ama bunun oncesinde cok fazla hazırlık yapmamız gerekiyordu." "Bir taraftan bununla uğraşırken, diğer tarafta aracı surmek ve elimden gelen en iyi performansı ortaya koymak zorundaydım. Bunu yapmak hic de kolay değildi." "Bir takım olarak cok zor bir donemden gectik. Oldukca zor bir donemdi... Nihayetinde sonuctan memnunum." Gunluk Gazeteler