Daniel Ricciardo, 2018 Formula 1 sezonunun zihinsel acıdan kendisini en cok zorlayan sene olduğunu soyledi. Avustralyalı surucu, bu seneki ilk 6 yarışın ikisini kazanmayı başarsa da sonraki 15 yarışta bir kez dahi podyuma cıkamadı. Red Bull pilotu, ozellikle cok sayıda dayanıklılık sorunuyla yarışlara erken veda etmek zorunda kaldı. Red Bull ile yollarını ayırarak Renault'ya gecme kararı alan Ricciardo, Motorsport.com'a yapmış olduğu acıklamada zihinsel acıdan en zorlu sezonun 2018 olduğunu soyledi. Ricciardo, "Zorlandığımı soyleyerek bu işi abartmak istemiyorum. Yaşanan her şeye baktığımda, iyi idare ettim ve her gunum bundan olumsuz etkilenmedi." "Ancak yarışlar ve duygular acısından, yarış hafta sonunda daha onceki senelere gore cok fazla şey yaşadım." "Zihinsel acıdan, tum bu sorunları ve hataları aşmaya calışarak kendimi toparlamaya calıştım." "Daha oncesinde hic bu kadar ust uste bunu yapmak zorunda kalmamıştım." dedi. Ricciardo, Red Bull'dan ayrılma kararını yaz arasının başında verdi ve o ana kadar 11 yarışın 4'unde yarış dışı kaldı. Ricciardo, Monaco'da da Renault MGU-K'sında sorun yaşadı ancak buna rağmen yarışı kazanmayı başardı. Ricciardo, "Ayrılma kararının olduğu donemde uykusuz zamanlarım oldu. O donemde goruşmeler yaparken, enerjim artık tukenmişti. Surekli olarak duşunuyor ve geleceğim hakkında en iyi kararın hangisi olduğunu bulmaya calışıyordum." "Bu yuzden zaman zaman uykusuz kaldım ancak karar verdiğim an omuzlarımdan buyuk bir yuk kalkmış oldu. Zihnim daha netleşti." "Pist ustundeki iniş cıkışlarla cok fazla ilgilenmek zorunda kaldım." dedi. Ricciardo'nun yaşadığı onlarca sorunun ardından, Red Bull'un bunu kasıtlı yapıyor olabileceği yonunde iddialar ortaya cıksa da Ricciardo bu iddiaları onemsemedi. Ricciardo, "Mevcut durumdan ve takımdan ayrılış şeklimden mutlu ve rahatım." "Başım eğik ya da ilişkilerde sorun gibi şeylerle ayrılmıyorum. Gurur duyuyorum. Takıma her şeyimi verdiğimi ve karşılığında da her şeyi aldığımı duşunuyorum." "Bundan daha farklı bir şey hissetmiyorum." dedi. Gunluk Gazeteler