Marcus Ericsson, Formual 1'de şimdiye kadarki en guclu sezonunu gecirdiğini ve spora guclu bir performansla veda ettiği icin mutlu olduğunu dile getirdi. Sauber, 2019 yılında Kimi Raikkonen ve Antonio Giovinazzi ile mucadele etme kararı alırken, İsvecli pilot yeni sezonda IndyCar'a geciş yapacak. Bu yıl sıralama turlarında caylak pilot Charles Leclerc'e gecilen Ericsson, yarışta genellikle daha guclu bir tempo ortaya koymayı başardı ve kariyerinin en iyi yıllarından birisini gecirdi. 17. bitirdiği sezon hakkında,"Benim icin şimdiye kadarki en guclu sezondu" yorumunda bulunan Ericsson, şoyle devam etti: "Bu yıl ozellikle yarış temposu acısından oldukca gucluydum. Gercekten guclu yarışlar cıkarttım." "Temel sorun sıralama turlarıydı. Charles'a kıyasla cok gerideydim ve bu da onun kadar cok puan almamı ya da onla benzer puanları almamı zorlaştırdı." "Lastik yonetiminde şu anda Formula 1'deki en guclu suruculerden birisiyim. Bu yıl en buyuk gucum buydu." Ericsson, 2015 yılında dokuz puan almıştı ve bu kariyerinin en parlak sezonu oldu. Bu yıl bir kez daha dokuz puan aldı ve en iyi puan rakamını tekrarladı. Bununla birlikte Brezilya Grand Prix sıralama turlarında altıncı olarak kariyerinin en iyi pozisyonunu yakalamış oldu. Takım patronu Frederic Vasseur, "Sezonun son kısmında Charles'la benzer turlar attı ve Sao Paulo'da onun onunde yer almayı başardı. Austin'de ise hemen arkasındaydı." "Marcus gibi bir referans noktasına sahip olmak Charles icin de son derece faydalı oldu ve ona yardım etti." "Marcus'un teknik anlamda oldukca iyi geri bildirimler vermesi gibi bir avantajı var. Teknik anlamda aldığımız kararlarda bizim icin oldukca faydalıydı." Leclerc, 2018 sezonu boyunca 39 puan topladı ve arka arkaya elde ettiği uc yedincilikle sezonu kapattı. Sauber de bu sayede şampiyonayı sekizinci bitirdi. Ericsson, "Şimdiye kadar mucadele ettiğim sezonlar arasında sezon boyunca en buyuk gelişimi kaydettiğimiz yıl bu sezondu." "Melbourne'de Williams'la hemen hemen benzer seviyede başladık. O gunden bu yana oldukca etkileyici şekilde geliştik ve ben de bunun bir parcasıymış gibi hissettim." "Charles'la birlikte gitmemiz gereken yonu gosterebilmek icin takımla birlikte cok fazla caba gosterdik. Takım bizi dinledi ve aracı geliştirmekte iyi bir iş yaptık." dedi. Gunluk Gazeteler