McLaren yonetim kurulu başkanı, 2017 sonunda kendileri icin motor partnerinden fazlası olan Honda ile ayrılarak 2018'de Renault motoruna gecme kararının arkasında olduklarını soyledi. Honda motoru ile peş peşe sorunlu yılları gride bırakan McLaren, 2018 sezonu icin yollarını ayırmış ve Renault muşteri takımı olmuştu. Bu ayrılık kararının McLaren'a 100 milyon dolar civarında maddi kayba neden olduğu tahmin ediliyor. McLaren, Honda ile anlaşması kapsamında hem ucretsiz motor kullanıyor hem de maddi destek alıyordu. Bu ayrılığın sonucunda maddi desteğin kaybolmasının yanında Renault motoruna para verilmeye başlandı. Takım Renault motoruna buyuk umutlarla geciş yapsa da 2018'de de yavaş kaldı. Organizasyondaki eksikliklerin de ortaya cıkmasıyla takım icerisinde onemli isimler gorevden alınırken yeniden yapılanmaya gidildi. Sheikh Mohammed bin Essa Al Khalifa, attıkları bu adım nedeniyle pişmanlık duymadıklarını dile getirdi. Al Khalifa, "Bir taraftan hayal kırıklığı yaşasak da bir taraftan kararımızın arkasındayız." "Calışma şeklimize bakarsak, bir değişiklik olacağı acıktı. Honda'ya cok buyuk saygı duyuyorum ancak onlarla ilişkimiz iyi gitmiyordu bu yuzden goruşmelere başladık ve ayrılma kararı aldık." "Bizim icin pahalıya mal olan bir karardı ancak şirketin geleceğini uzun vadede duşunmek zorundaydık. Bu yuzden karardan pişman değiliz." dedi. Al Khalifa, takımın yaşadığı ciddi sorunların ardından onceki senelere gore takımla daha yakından ilgilenmeye başladığını kabul etti. Al Khalifa, "Evet, detaylarla artık daha fazla ilgileniyorum ve daha cok şey anlıyorum. Ben yarışcıyım. Bu yuzden belli şeylerden keyif alıyorum. Yere basma gucu miktarı ya da suspansiyon gibi şeyleri takip etmek keyif veriyor." dedi. Al Khalifa, uzun zamandır F1'in icerisinde yer aldığını ve yaşadıkları sorunları bir anda aşmalarının mumkun olmayacağını bildiğini soyledi. "2000'den beri F1 padoğundayım ve 2007'den beri takımın sahibiyiz. İnsanlar belli şeyleri değiştirmemiz gerektiğini soyluyorlar." "Ancak bir şeyleri popodan sallamanın cozum olmadığını bilecek kadar uzun zamandır buradayım. Bir şeyleri duzeltmek icin gerekli adımları adım adım analiz ederek atmalıyız. Bunu yapmaya calıştık." "Yoneticilerin gorevi takımı yonetmektir. Biz onlara kaynak sağlamak icin buradayız. Ben hep bunun icin zorladım. Bana ihtiyacı olan şeyleri soylemelerini istedim ve onlara destek vermeye karar verdik." "Neler olacağını goreceğiz. Gonulden yarışcı olduğumuz icin şu anda bu duruma duşmekten dolayı hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ancak bu sureci yaşamamız lazım." McLaren'ın CEO'su Zak Brown, Al Khalifa'nın takımla bu kadar yakından ilgilenmesinin takıma yardımcı olduğunu duşunuyor. Brown, "CEO'ların farklı stilleri var. Ben, yonetim kurulu başkanıyla daha cok yakın olmak isterim. Boylece ona surpriz yaşatmam." "Bahreynlilerin bu spordaki gecmişi oldukca fazla. Onların bildirimlerine değer veriyorum ve onların katkı sağlamalarını istiyorum. Onlarla cok harika ilişkiye sahibiz." "Bazı CEO'lar, 'Top bende, topu surmeme izin verin' şeklinde duşunebilir ancak ben oyle değilim. Şeyh Muhammet'in yardımcı olduğu cok fazla alan var. Bu yuzden onun bu alanlarda etkisini gostermesini istiyorum." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- McLaren, Pahalıya Mal Olmasına Rağmen Honda ile Ayrılıktan Pişman Değil