Lewis Hamilton, gectiğimiz gunlerde gercekleştirilen odul toreninde Stevenage kasabasına yonelik "gecekondu" sozlerinin yanlış anlaşıldığını soyledi. Lewis Hamilton, BBC tarafından yapılan "Yılın Sporcusu" odul toreninde yaptığı acıklamada buyuduğu Stevenage icin "gecekondu mahallesi" yorumunda bulunmuştu. Hamilton, "İnanılmaz bir yolculuktu. Sekiz yaşımdan beri yarışıyorum ve bu gece burada olmak gurur verici. Ailemi yanımda getirdim. Annemi, babamı, kardeşimi ve onun kız arkadaşını, amcam Terry'i... Uzun bir yolculuktu ve gecekondu mahallesinden kurtulabilmek adına, aile olarak farklı şeyler yapabilmek bizim icin gercekten ruya gibiydi." "Elbette, gecekondu mahallesi değildi ama cıkması ve bir şeyler yapabilmesi zor bir yerdi. Hepimiz hedefimizi en yuksek seviyede tuttuk ve bunu bir takım olarak başardık." demişti. Hamilton hemen durumu duzeltmeye calışmasına rağmen bu yorumlar Stevenage Borough Konseyi'nin lideri Sharon Taylor tarafından tepkiyle karşılandı. Taylor, "Lewis Hamilton'ın kasabamız hakkında olumsuz yorumlarda bulunmak icin bu etkinliği kullanması bizi kesinlikle hayal kırıklığına uğrattı." dedi. Hamilton, tepki ceken yorumlarının ardından bir acıklama yapmak zorunda kaldı ve sozlerinin yanlış anlaşıldığını soyledi. "Sadece Britanya'daki insanlara değil, aynı zamanda Stevenage'daki insanlara da bir mesaj gondermek istedim. Orası buyuduğum yer, geldiğim yerden gurur duyuyorum ve bugun bile seviyorum." "Eğer sahnede yaptığım bir hata yuzunden duygularına kapılıyorsanız, buna takılmayın, bir kenara bırakın, bu duşunmenizi bile gerektirmeyen negatif bir enerjiden başka bir şey değil." "Geldiğim yerden gercekten gurur duyuyorum ve umarım her zaman en iyi şekilde temsil ettiğimi biliyorsunuzdur." "Kimse mukemmel değil. Ben de sık sık hata yapıyorum. Ozellikle buyuk bir kalabalığın onunde olduğum zaman, hayatım boyunca yaptığım uzun yolculuğu ifade ederken doğru kelimeleri bulmaya calışıyorum. Yanlış kelimeleri secmiş olabilirim, fakat bunun bir anlamı yok." "Beni tanıyan birisiyseniz, her zaman sevgiyi kast ettiğimi biliyorsunuzdur." Hamilton, BBC tarafından yapılan oylamada Yılın Sporcusu dalında aday gosterilmişti. Odulun sahibi Tour de France'in galibi Geraint Thomas olurken, 2014 yılında bu odulu kazanan Lewis Hamilton oylamayı ikinci sırada tamamlamış, unlu futbolcu Harry Kane ise ucuncu olmuştu. Gunluk Gazeteler