Dani Pedrosa, Honda takımındaki eski takım patronu Alberto Puig'in kendisi hakkında yaptığı, "şampiyon olma tutkusuna sahip değil" yorumlarına cevap verdi. Puig, 2013 sezonunun sonuna kadar Pedrosa'nın menajeri olarak calışmış, ardından HRC'de danışman olmuştu. Puig, Livio Suppo'nun ayrılmasının ardından bu sene Repsol Honda'da takım patronluğuna getirildi. Son donemde Pedrosa'yı cok fazla eleştiren ve onunla 2019 icin anlaşma imzalamak istemeyen Puig, İspanyol surucunun son yıllardaki performansının cok duştuğunu ve onun rakiplerinin hızları karşısında iyileşmek icin bir şey yapmadığını soyledi. İspanyol La Vanguardia gazetesine konuşan Puig, "2013'e kadar tam zamanlı olarak Dani'yleydim. Son senelerde tam olarak neler yaptığını bilmiyorum." "Bu sene onunla calıştım ve hatırladığımdan farklı bir Dani gordum. MotoGP'de şampiyon olmak icin, yapmadığı bazı şeyleri yapması gerekiyordu." "Hayatta hicbir şey kolay yoldan elde edilmez. Diğerleri şampiyonluğu kazanmayı daha fazla isteyen taraf oldu." "Onun zirvede mucadele edebilmek icin hÂl daha fazlasına sahip olduğunu duşunuyorum cunku o cok yetenekli. Tek elle dahi, biraz caba sergileyerek ilk 5 icerisinde yer alır. Ancak artık onunla fazla ilgilenmiyorum..." dedi. Puig'in yorumlarına Pedrosa, Facebook sayfası uzerinden cevap verdi. Pedrosa, "Alberto Puig'in benim sonuclarım nedeniyle sahip olduğu vizyon ve hayal kırıklığı nedeniyle uzgunum. Bununla birlikte, bir gecede benim hakkımdaki goruşleri nasıl bu kadar değişti merak ediyorum. Umarım bir gun bunu aşabilir." "Ona elimden gelenin en iyisini verdim. Her an mumkun olan her şeyi verdim. Bir surucunun şampiyon olmak istemesinden şuphe etmek, bu spordaki birisinden bekleyeceğiniz bir şey değil." "Onun bu donemde hakkımda yaptığı gucenmiş yorumları, ben takımdan ayrıldıktan sonra değil de takım icerisinde birlikte calışırken sahip olduğumuz fırsatlarda yuzume soyleseydi takdir ederdim. Onun oluşturmaya calıştığı tartışmayla ilgilenmiyorum." dedi. Pedrosa, Honda'nın kendisine sunduğu test pilotluğu teklifini reddederek KTM ile anlaşmıştı. Gunluk Gazeteler