Max Verstappen, Daniel Ricciardo'nun takımdan neden ayrıldığına dair bir fikri olmadığını soylerken, takımın pilot secim surecinde yer aldığını soyledi. Daniel Ricciardo, 2014'ten bu yana birlikte calıştığı Red Bull'dan ayrılma kararı alırken, 2019 yılında Renault adına mucadele edecek. Ricciardo bu surecte zaman zaman Verstappen'le sorun yaşadı ve 2018'in ardından takımdan ayrılabileceğini işaret etti. Sonuc olarak Mercedes ve Ferrari'den istediği teklifi alamayınca, takımla devam etmesi beklenmişti. Ama tercihini surpriz şekilde bu yılı dorduncu tamamlayan Renault'dan yana kullandı. Verstappen, "O coktan Red Bull'un buyuk patronu Dietrich Mateschitz'e devam edeceğini soylemişti. Bu acıdan anlamadım. Takımdaki hic kimse anlayamadı." "Ama onunla bunu hic konuşmadım. Bu benim problemim değil. Onu ilgilendiren bir konu." "Renault'nun kendisi icin doğru secim olduğunu duşunuyor olabilir, ama neden boyle duşunduğu beni ilgilendirmez." dedi. Ricciardo'nun gidişini bir zafer olarak gorup gormediği sorulduğunda ise, "Hayır." yanıtını verdi ve devam etti: "Ama sanırım gelecekte işlerin hangi yone doğru gideceğini gordu." Bazı kesimler Ricciardo'nun Red Bull'dan ayrılmasının sebebi olarak Honda motoruna gecişi işaret ediyorlar. Diğerleri ise Avusturyalı takımın artık Verstappen'e odaklanmasını işaret ediyor. Verstappen, Ricciardo'nun ayrılığı sonrası pilot secim surecinde takıma tavsiyelerde bulunduğunu soyledi. Takımın kendisine Ricciardo'nun yerine gecireceği isim konusunda tercihini sorup sormadığı sorusuna Verstappen, "Sonunda evet ya da hayır diyemem cunku bu benim kararım değil." "Onlara neyin calışıp, neyin calışmayacağını acık şekilde soyledim. İsimlerden bahsetmek istemiyorum, ama Pierre Gasly'nin gelmesine oldukca sevindim." "O oldukca iyi ve hızlı bir pilot. Ama ben hic kimseden cekinmem. Kimseden korkmam." yanıtını verdi. Verstappen'in Carlos Sainz Jr'ı takımda istemediği iddia edilmişti. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo'nun eden Ayrıldığını Bilmeyen Verstappen, Pilot Secim Surecinde Yer Almış