Renault, Formula 1'de 2018 sezonunda McLaren yerine Haas'la mucadele etmelerinin kendilerini şaşırttığını kabul etti. McLaren, 2017 sonunda Honda'dan Renault motoruna gececeğini acıkladığı zaman pek cok kesim Woking merkezli takımın yeni sezonda podyumlar icin savaşacağını hatta yarış kazanabileceğini duşunmuştu. Bununla birlikte MCL33'te yaşanan aerodinamik problemler, takımın istediği performansı gostermesine engel olurken, takım sezon boyunca giderek daha kotu bir performans sergiledi.. Diğer tarafta Haas bu yıl surpriz bir performans ortaya koydu ve uc buyuk takımın ardından en iyi olma mucadelesinde Renault'nun en buyuk rakibiydi. Bu durumu yorumlayan Abiteboul, Motorsport.com'a şoyle dedi: "Doğrusu bazı surprizler elbette vardı ve bazı hayal kırıklıkları da oldu. McLaren'a karşı yarışmayı beklerken, sezonun buyuk kısmında Haas'a karşı savaşmak zorunda kalmamıza biraz şaşırdım." "Gecen yılı hatırlayın, McLaren'ı acıkladığımız zaman herkes 'Sen cıldırmış olmalısın, muşteri takımına yenileceksin' demişlerdi." "Gunun sonunda oldukca yeni, genc, hatta bizden daha genc ve bize kıyasla tamamen farklı bir yol izleyen başka bir takıma yenilmeye cok yakındık." Abiteboul, Renault'nun bu yıl yaptığı işlerle ilgili herhangi bir şikayeti olmadığını, ancak bu kış, performansları hakkında daha derinlemesine analiz yapması gerektiğini soyledi. "Bana gore iyi bir sezondu. Takımın kaydetti gelişimden emin olabileceğimizi duşunuyorum. Uc sezonun ardından dokuzunculuktan dordunculuğe cıkmamızı sağlayan caba ve elde ettiğimiz başarıyı kucumsememeliyiz." "Tarihim pek iyi değildir ama modern tarihte hicbir takımın bunu yaptığını duşunmuyorum. Boyle bir gelişim kaydeden son takımı gormek icin oldukca geriye bakmanız gerekiyor." "Doğrusu bunu nasıl yapıldığını, rekabet seviyesini, rekabet ortamını, kimin hemen arkada olduğunu, kimin ne kadar onde olduğunu, kimin bizim cok onumuzde olduğunu gormek icin biraz daha derinlemesine bakmalıyım. Durum etrafa bir bakmalı ve planlarımızı nasıl etkileyeceğini gormeliyiz." Renault icin en buyuk mucadele, 2019'da bir adım one gecmek olacak cunku ilk uc takımla gridin geri kalanı arasındaki fark oldukca buyuk gorunuyor. Abiteboul bunun kolay bir iş olmadığını kabul ediyor, ama tutkularından vazgecmediklerini soyluyor. "En iyi takımlarla arada oldukca buyuk olan negatif bir fark var. Ancak fabrikadaki gelişim hızımıza ev ozellikle de gelecek yılki şasi ve motorun hazırlanışına baktığımda 'neden olmasın ki?' diyorum. Bence mumkun." "Elbette hayal kırıklığı yaşıyoruz ama genel anlamda ana hedeflerimizden tatmin olabiliriz. Oncelikle takımın durumunu pekiştirmeli ve aşağı yukarı orta grubun en iyisi olmalıydık. İkincisi ise gelecek yılın hedefi olacak; ust duzey takımlarla olan farkı kapatmak." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Renault, 2018 Sezonunda McLaren'a Karşı Savaşamamasına Şaşırmış