Stefano Domenicali, Fernando Alonso'nun Formula 1'e Ferrari ile donmesinin spor icin harika bir hikaye olacağını soyledi. Fernando Alonso, 2010-14 yılları arasında beş yıl arka arkaya Ferrari ile yarışmış ve bu donemde şampiyon olamamasının ardından takımdan ayrılmıştı. İspanyol surucu 2010 ve 2012 yıllarında iki kez şampiyonluğu son yarışta kacırdı. Ozellikle 2010'da kacan şampiyonluk tum Ferrari fanlarının hafızasında yer alıyor. Bu donemde Ferrari takım patronluğunu yapan Domenicali, "Fernando emekli olduğu zaman elbette uzuldum cunku Fernando Formula 1'deki en iyi pilotlardan birisi. Buyuk bir taraftar grubu olan harika bir karakter. Spor kariyeri icin farklı bir adım atmayı secti ve Formula 1 onu ozleyecek. Buna alışmamız gerekecek. Avustralya'daki ilk yarış onsuz aynı olmayacak..." "Ferando ile calıştığımız zamanlar harikaydı. Birlikte başarmamız gerektiğine inandığımız sonucları alamadık. 2010 ve 2012 yıllarında en iyi durumda olmasak bile sezonun son yarışına kadar şampiyonluk icin savaştık. Buyuk bir coşkunun olduğu inanılmaz bir donemdi... Zor zamanlardan da gectik. Gunun sonunda o doneme uzuntuyle bakıyorsunuz cunku en azından bir şampiyonluk kazanmamız gerekiyor. Hem takım hem de Fernando bunu hak etmişti." "Birlikte inanılmaz anlar yaşadık. Orneğin Alonso'nun 2010'daki ilk zaferini aldığı, Felipe'nin ise ikinci olduğu yarış harikaydı. İlk yarışı kazanmak guzel olmuştu. Valencia ve Barcelona'daki zaferleri etkileyiciydi. Sanırım bir tanesini secseydim o Monza olurdu. Podyumdaki tablo harikaydı. Tum takım birlikte oradaydık. Herkes takım lehine tezahurat yapıp, bağırıyordu... Gercekten cok ozeldi." dedi. Alonso'nun gittiği takımlarda tartışma yarattığının hatırlatılması uzerine Domenicali, "Durust olmak gerekirse, bu tur karakterlerle veya boyle yeteneklerle calışırken... Bunun zor olup olmadığını soyleyemezsiniz. Onun harika bir karakter ve insan olduğunu unutmamak gerekiyor. Tek soyleyebileceğim cok guclu, cok motive ve pek cok şeyi başarmak istiyor olması. Bunun otesinde tartışmalı birisi olduğunu soylemek bana gore yanlış." dedi. Domenicali, 2014 yılında takım patronluğundan ayrılırken birkac ay sonra Alonso da takımdan ayrıldı. İspanyol surucuyu tutmak icin Ferrari'nin daha fazla caba gostermesi gerekip gerekmediği sorusuna Domenicali, "Bu iyi bir soru. Bu tarz sorulara evet ya da hayır dediğimde farklı şekilde yorumlayabilecek insanlar var. Ama alınan karara saygı duyuyorum." "Hayatta her şeyin bir başlangıcı olduğu gibi, sonu da var. Fakat oyle olsa bile hikayenin sona ermesi şekli harika değildi ya da en iyisi değildi. Sonuc olarak bitti. Alonso ve Ferrari ile birlikte gecirdiğimiz guzle gunleri hatırlamalıyız. Fernando'nun bu donemi kalbinde ve zihinde bu şekilde tuttuğuna eminim." dedi. Alonso'nun donuşu Alonso 2018 sonunda emekli olurken gelecekte Formula 1'e donuşe acık kapı bırakmıştı. Domenicali, "Elbette onu yeniden gormeyi cok isterim. Ama kararına ve yeni bir maceraya katılmaya olan arzusuna saygı gostermek gerekiyor. Bekleyeceğiz ve neler olacağını goreceğiz. Nerede yarışırsa yarışsın, her zaman yaptığı gibi sonuna kadar tam motivasyonla mucadele edecek." dedi. İspanyol surucunun Mercedes veya Ferrari'den teklif gelmesi halinde Formula 1'e doneceği duşunuluyor. Ferrari'ye donuş ihtimali sorulduğunda Domenicali, "Bu harika bir hikaye olurdu. Ama zorlanmaması gereken bir şey cunku oyle olursa sonu pek de iyi olmayabilir. Ama gelecekte boyle bir karar alınırsa neden olmasın ki? Bu Fernando'nun geri gelip gelmeyeceğine ve aynı zamanda kararı vermek zorunda olan insanlara bağlı olan bir şey. Bu kararı onlara bırakıyorum. Ama bunun sadece Ferrari'ye değil, aynı zamanda Fernando'ya bağlı olduğunu da akılda tutmak gerekiyor." yanıtını verdi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso'nun Ferrari ile Formula 1'e Donuşu Harika Bir Hikaye Olur