Racing Point Formula 1 takım patronu Otmar Szafnauer, Force India'ya kayyum atandığı donemde takımı bırakma fırsatını geri cevirdiğini soyledi. Bu sene ortasında iflas eden Force India, kayyuma duşmuştu. Zorlu surecin ardından takım, Racing Point Force India olarak yeni bir isimle, yeni bir takım olarak mucadeleye başladı. Lawrence Stroll'un başını cektiği bir konsorsiyum tarafından kurulan yeni takımın patronu ve CEO'su, onceden takımda COO olan Szafnauer oldu. Szafnauer, takımın geleceğinin belirsiz olduğu donemde kendisine farklı teklifler geldiğini ancak bu teklifleri reddettiğini soyledi. Szafnauer, "Bazı fırsatlarım vardı. O donemde takıma 'Birbirinize kenetlenin' derken ayrılmam zor olurdu." "Bu iki yuzluluk olurdu. Bu konuda bir ilerleme kaydetmeden, başka bir yere gitmekten keyif almazdım." "Akdeniz'de gemiyi batırıp gemiden ilk ayrılan isim olan Francesco Schettino gibi olmaktansa, ucağını Hudson Nehri'ne indirmeyi başaran Kaptan Sully (Chesley Sullenberger) gibi olmayı tercih ettim." "Bu şekilde bırakmayı sevmem. Bu yuzden takıma bağlı kaldım. Sonuc olarak doğru karardı." oldu. Force India, temmuz ayının sonunda kayyuma duşerken karmaşık bir kurtarma surecinin ardından Racing Point Force India'ya donuştu. Szafnauer, o donemde takımı bir arada tutmanın cok ciddi bir caba gerektirdiğini soyledi. Szafnauer, "Takımın geleceği belirsizdi ve hayatlarını surdurmek zorunda olan insanlar kendileri icin bir karar vermek zorundaydı." "Masasında iyi teklif olan insanları takımda tutmak zordu." "Ancak insanlar size lider olarak inanıyorsa ve onlara karşı hep durust olduysanız, o zaman zor durumlarda da size inanırlar." "Geleceğin, gecmişten daha iyi olacağını gordum. Bu belirsizliğe rağmen kayyum doneminde bize inanmalarını, sonunda her şeyin daha iyi olacağını soyledim." "Herkes bunu kabul etti ve 'Başaracağımızı' soyledi. Kimseyi kaybettiğimizi duşunmuyorum. Bir iki kişiyi kaybettik ancak onlar kayyum surecinden once ayrılmıştı. Şimdi geri donduler! Ne sonuc ama!" dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Force India Takım Patronu, Takımı Yarı Yolda Bırakmak İstememiş