Citroen'den ayrılan WRC surucusu Mads Ostberg, salı gunu Belcika'da Rallikros Supercar'ı surmesinin ardından gelecek yıl hem burada hem de rallide mucadele etmeyi planladığını soyledi. Norvecli surucu onumuzdeki sezonki seceneklerini değerlendirirken, Dunya RX'e ev sahipliği yapan Mettet'te ES Motorsport Skoda Fabia Supercar'ı surdu. Ostberg, Motorsport'a verdiği demecte, "Durust olmak gerekirse oldukca eğlenceliydi, gercekten cok eğlendim. Etkinlikleri gordum ve birkac rallikros pistine gittim. Ama her zaman ralli aracıyla suruş yaptım, ilk kez bir Supercar'ı surdum." "İyiydi. Gunumuzde WRC aracları cok hızlı, muhtemelen beş yıl once olduğu kadar buyuk bir fark yok." "Gelecek yıl icin planlarımın ne olduğunu bilmiyorum ve tum olasılıklara bakıyorum. Buraya gelme daveti aldım ve bunu kabul ettim. Hayır demek istemediğim bir davetti." "Planlarım tamamen ralliye bağlı. Şimdi bir hafta oncesine kıyasla daha netleşmeye başlıyor. Goreceğiz. Belki ralli ve rallikros arasında bir kombinasyon bulabiliriz." "Durust olmak gerekirse rallinin onumuzdeki onumuzdeki yıllar icin favori olduğunu soyleyebilirim. Bugun ilk kez rallikros deneyim ve gercekten cok sevdim. Bu yuzden hicbir şeyi reddetmiyorum." Audi, Volkswagen ve Peugeot destekli takımların Dunya RX'ten ayrılmasına rağmen Ostberg, "Şu an durumun oldukca zor olduğunu biliyorum. Sporun hayatta kalacağına eminim. Onumuzdeki yıl farklı seviyelerde olacağını duşunuyorum ki, bu da bazı kucuk ekipler icin iyi olabilir." "Ureticilerle ilgili kesinlikle buyuk bir kayıp var. Ama her zaman inişler ve cıkışlar olabilir. Bunun olumlu tarafları da var; farklı takımın yarışları kazanmasına ve daha fazla deneyim kazanmasına izin verecek." dedi. EKS takımın ralli programından ayrılan Andreas Bakkerud carşamba gunu Fabia'yı surecek. ES Motorsport'tan Ramunas Fetingis,"Mads araca oldukca cabuk adapte oldu. Aracta deneyimli ve farklı suruş stili olan farklı bir surucuye sahip olmak iyi bir şey. Mads, uzerinde calışmamız gereken yerler konusunda aynı fikirlere sahipti. Bu yuzden bizim icin oldukca iyi oldu." dedi. Takım henuz 2019 kadrosunu acıklamadı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ostberg, 2019'da Hem Ralli Hem de Rallikros Yapabilir