Formula 1'in Sportif Patronu Ross Brawn, Ferrari adına mucadele edecek olan Charles Leclerc'in yerini aldığı Kimi Raikkonen kadar uyumlu olacağını duşunmuyor. Caylak Leclerc, Sauber ile gosterdiği etkileyici performansların ardından gelecek sene Ferrari'de Sebastian Vettel'in takım arkadaşı olacak. 1997 ile 2006 yılları arasında Ferrari'nin kazandığı başarılarda buyuk pay sahibi olan Brawn, Vettel'in yeni takım arkadaşı karşısında zorlanabileceğini duşunuyor. F1'in resmi sitesine konuşan Brawn, "Charles Leclerc'in, belli anlarda Kimi kadar uyumlu olacağını duşunmuyorum." "Kimi kendine has bir adamdı. Beni yanlış anlamayın. Kimi, takım icerisinde durumun nasıl olduğunu biliyordu." dedi. 4 kez şampiyon olan Vettel, Leclerc'le pist ustunde yanlış bir şey beklemediğini dile getirmişti. Ancak Vettel, 2018'de şampiyonluk mucadelesinde yaptığı hataların ardından takımdan destek almaya devam etmek istiyorsa, 2019'da daha guclu ve istikrarlı olması gerekecek. Brawn, Vettel ve Ferrari'nin Hamilton ve Mercedes karşısında daha cok gelişmeleri gerektiğini duşunuyor. Brawn, "Vettel'in bazı cok iyi performansları oldu ve takımın ilerlemesinde buyuk rol oynadı. Ancak sonunda Seb, iyi performans gosteremedi." "Guclu bir sene gecirdiler ancak bir sonraki adımı atmaları gerekiyor. Hem takımın, hem Seb'in bunu yapması gerekiyor." "Takım icerisindeki dinamikleri ya da takımın Seb ile olan ilişkisini bilmiyorum. Bir ya da iki hata yaptı. Talihsiz hatalardı ancak her pilot hata yapabilir." "Takım bircok yarışta yanlış yola sapmıştı. Ardından eski araca donerek daha guclu olmayı başardılar." dedi. Vettel, ilk 10 yarışın ardından şampiyonada lider durumdaydı ve yaz tatilinin ardından ilk yarışı kazandı. Ancak son 9 yarışta hic kazanmayı başaramadı. Brawn, "Pilot olarak bu tur durumlarda notr olamazsınız. Ferrari'de olduğum donemde bir şey konusunda emin değilsek, Michael kapımızı calarak bizimle konuşmak istiyordu. Muhendislerle vakit gecirerek olanlar konusunda rahatlayana kadar onlarla calışıyordu." "Bu takımı motive eder ve insanların yaşananlara farklı bakış acısıyla yaklaşmasını sağlar." "Başarı ile başarısızlık arasındaki fark, bazen cok kucuk farklarla belirlenir." "Onun ya da takımın bir şeyleri dramatik bir şekilde değiştirmesi gerektiğini duşunmuyorum. Sadece son bir iki şeyi parlatmaları gerekiyor." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Brawn: Leclerc, Raikkonen Kadar Uyumlu Olmaz