Beş kez 500cc şampiyonu Mick Doohan, Marc Marquez'in Honda'dan ayrılmaya karar verse bile farklı takımlarda zafere ulaşabileceğine inanıyor. 2010 yılında 125cc'de şampiyonluk yaşayan Marc Marquez, 2012 yılında Moto2'de şampiyonluğa ulaşmış ve 2013 yılında MotoGP'ye gecmişti. İspanyol surucu, ilk yılında şampiyonluğa ulaşırken, 2014 yılında arka arkaya ikinci kez şampiyon olmayı başardı. 2015 yılını ucuncu bitiren İspanyol surucu, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında arka arkaya uc şampiyonluk sevinci daha yaşadı. Henuz 25 yaşında beş MotoGP şampiyonluğu yaşayan Marquez, 2020 sonuna kadar Honda ile sozleşme imzaladı ancak bir sonraki adımının ne olacağı belirsizliğini koruyor. Marquez, Honda'nın kazanabileceği bir motosiklet sağlamaya devam ettiği surece takımdan ayrılmak gibi bir duşuncesi olmayacağını soylerken, Ducati'nin 2021 icin kendisiyle ciddi şekilde ilgilendiği duşunuluyor. 500cc'de elde ettiği beş şampiyonlukla tanınan Doohan, Marquez'in hangi takıma giderse gitsin hep yenilmesi gereken adam olacağını duşunuyor. Motorsport.com ve MotoGP.com'un ozel roportajında konuşan Doohan, "Benim donemimde gridde yedi tane Honda vardı cunku herkes Honda'ya ihtiyac duyduklarını soyluyordu. Ama yine de sadece bir kişi kazandı!" " "Ama ben Marc gibi bir surucunun her zaman fark yaratacağını duşunuyorum. Tamam, motor sporlarında iyi bir motosiklet veya araca ihtiyacınız var ama farkı yaratan şey neyse ki surucu." "Gecmişte suruculerin iyi sonuclar aldıklarını ve sonra marka değiştirdiklerini gordunuz. Cunku başka bir motosiklete ihtiyac duyduklarını ve sonucların aynı kalacağını duşunuyorlardı." "Bence eğer Marc farklı bir ureticiye gecmek isterse, hangisine giderse gitsin yine de kazanabilir. Bunu Valentino'da da gordum, Eddie Lawson'da da. Guclu surucu, guclu surucudur." Ancak Doohan, Marquez'in motosikletini veya takımını değiştirerek kanıtlaması gereken bir şey olmadığını soyledi. "Bu sacmalık. Eğer bu teoriyi rakipleri uretiyorsa, onlar motosiklette ve motosiklet dışında ne kadar guclu olduklarını zaten biliyorlar. Boylece kendilerini daha iyi gostermeye calışıyorlar." "Marc şu anda sporu domine ediyor. Aynı konumda bulunan rakiplerinin coğu, sahip oldukları motosikletten yararlanamadılar. Marc yeteneklerini, motosikletinin ozellikleriyle birleştirdi." Gunluk Gazeteler