Sauber takım patronu Frederic Vasseur, 2019 Formula 1 sezonunda sekizincilikten daha iyi bir sonuc istediklerini soyledi. Sauber, Longbow Finance tarafından satın alınmasının ardından maddi anlamda duzluğe cıkarken, Frederic Vasseur'un gelişiyle birlikte akıllıca kararlar almaya başladı. Bu yıl Alfa Romeo sponsorluğundaki ilk yılını geciren Sauber, sezonu sekizinci sırada tamamladı ve puan tablosu gostermese de coğu yarışta en hızlı dorduncu veya beşinci takım goruntusu cizdi. Yeni personel alımının devam ettiğini soyleyen Vasseur, "Takımı devraldığım zaman yaklaşım 320 calışan vardı, oysa şimdi 430 calışanımız var. Sadece 50'den fazla yeni muhendis aldık. 2019 icin 35 kişilik bir boş alanımız daha var. Alfa Romeo ismi sayesinde pozisyonları doldurmamız artık daha kolay. Oldukca iyi bir yer haline geldik, bizimle calışmak artık daha prestijli." dedi. Alfa Romeo Sauber C38'in ne zaman tamamlanacağı sorusuna Vasseur, "Zaman alıyor. Şubat ayı ortalarında bitecek diye tahmin ediyorum. Barcelona testi başlamadan hemen once bitireceğiz. Hepimiz heyecanlı ve motiveyiz." dedi. Vasseur, 2019'da hedefleriniz sekizincilikten daha iyi bir sonuc almak olduğunu soyledi. "2019'da sekizincilikten daha iyi bir sonuc istiyoruz. Bunun icin de iki aracla birde surekli olarak puan almamız gerekiyor. Bu yıl kazalar ve hatalar yuzunden cok fazla puan kaybettik. Sezonun ilk ucte ikilik kısmında puan olarak dokuzuncu, son ucte birlik kısmında ise beşinciydik. Bu takımın etkili şekilde calıştığının bir belirtisi. Bence doğru yoldayız." "Sekizincilikten daha iyisini istiyoruz. Bunun icin daha fazla puan almanız gerekiyor. Bu yıl iyi bir yapılanma sureci gecirdik." "Kimi bizim icin buyuk bir şans. İyi bir anlayışımız var, sacmalıklarla uğraşmıyoruz, goruşumuzu acık şekilde dile getiriyoruz. Kimi sık sık fabrikaya gelebilir ve bize yardım edebilir. Antonio ise Ferrari'de cok şey oğrendi. Simulatorde 75 bin kilometre tamamladı, bu buyuk bir rakam." 2016'da katıldığı Renault'dan "Gelecek planları konusunda anlaşamadığı icin" ayrıldığını soyleyen Vasseur, hic yarış aracı surup surmediği sorusuna şoyle yanıt verdi: "Sadece go-kart surdum. 10-18 yaşları arasındaydı. Hic yeteneğim olmadığını ve hepsinden ote yeterince butcem olmadığını fark ettim. Annem de beni hemen havacılık muhendisliği okuduğum okula gonderdi." Vasseur sonrasında takım patronluğu yaparken, bu konuyla ilgili, "Yarış gridinin yarısıyla yani; Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Nico Hulkenberg, Romain Grosjean, Esteban Ocon, Valtteri Bottas ve Charles Leclerc'le calıştım." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Sauber 2019'da Sekizincilikten Daha Fazlasını İstiyor