Mercedes yonetiminde gorev alan Niki Lauda, bu yıl yaptığı hatalara rağmen Sebastian Vettel'i sorgulamanın "absurt" olacağını soyledi. Vettel'in sezon boyunca yaptığı buyuk hatalar, Ferrari'nin kendi yaşadığı sorunlarla birleşince Alman pilot ust uste ikinci kez sezonu Lewis Hamilton'ın gerisinde ikinci sırada tamamladı. Akciğer nakli sonrası ilk kez La Gazzetta dello Sport'a konuşan Lauda, verdiği ilk roportajda Vettel'in 2019'da Hamilton icin ciddi bir tehdit olacağını soyledi ve yaptığı hataların ardından sorgulanmasının doğru olmayacağını da ekledi. Lauda, "Sebastian kendi elleriyle yazarak gonderdiği guzel kelimeler ve sevecen duşuncelerle dolu mektubu okumak benim icin mutluluk vericiydi." "Bunu beklememiştim. Genellikle suruculer bunu yapmazlar. Sadece surerler. Ama o gercekten iyi bir insan." "Cesaretinin kırıldığı bazı anlar yaşadığını biliyoruz, ama onu sorgulamamız gercekten absurt olur. O geri donecek. Bir şampiyon nasıl sureceğini unutmaz." "Her zamanki gibi cok guclu olacak ve 2019'da Hamilton'ın rakibi olmaya devam edecek." dedi. Uc kez F1 dunya şampiyonu Lauda, akciğer nakli sonrası yaklaşık 2.5 ayın ardından taburcu edilmişti. Lauda, Ağustos ayının başında Ibiza'da tatil yaptığı sıra hastalanmış ve Avusturya'daki AKH Viyana Hastanesi'nde ameliyat edilmişti. Bu Hamilton'ı şampiyonluğa taşıyan yarışları duzenli olarak takip edemediği anlamına geliyordu ama Lauda hastanede yarışları izlediğini soyledi. "Cok fazla İntravenoz tedavi gordum, yine de tek bir yarış dahi kacırmadım." "Tum yarışları seyrettim, hafta sonları pit duvarını aradım ve her zaman bana neler olduğunu anlattılar." "Bu adeta diğerleriyle pit duvarında olmak gibiydi. Yıllardır calıştığım insanların sıcaklığını bir kez daha gorduğumu soyleyebilirim." Lauda, İbiza'da ailesiyle birlikte Noel'i kutlayacağını ancak gunde altı saat antrenman yapacağını dile getirdi. Bununla birlikte iki tam zamanlı antrenor, Lauda'ya eşlik edecek. Avusturyalı surucu, hastaneden hic korkmadığını soyledi. "Almanya'da gecirdiğim kazayı birkac ay icerisinde atlattım. Evet yandım, ama cabucak toparladım." "Bu sefer durumun cok, cok zor olacağını biliyordum. Boyle durumlarda yapabileceğim tek şey var; savaşmak! Hep savaştım ve savaşmaya da devam ediyorum." "Kendim evimde olmak başka bir şey. Burada daha temiz bir hava var. İklim Avusturya'daki kadar kotu değil." "Bana soylediklerine gore bir ay icerisinde tamamen fit olmalıyım ve yeniden başlamak icin hazır olmalıyım. Daha once olduğu gibi yarışları yine takip edeceğim. Neden etmeyeyim ki?" Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Lauda: 2018'deki Hatalarının Ardından Vettel'i Sorgulamak "Absurt" Olur