Bunyesinde NG Afyon ve NG Sapanca olmak uzere iki tane de otel bulunduran ve iki oteli de yatırım aşamasına olan NG Holding'in Yonetim Kurulu Başkanı Nafi Gural yurt dışına para cıkaranlara 'vatan haini' dedi. Konkordato ilan edenleri samimi bulmadığını soyleyen Gural 'Londra'daki arsasını satsa borcunu odeyebilecek tanıdıklarım var.'' dedi.

''BUNLAR VATAN HAİNİ''
Sabah gazetesinden Feride Cem'e konuşan Nafi Gural, son donemde artan konkordato ilanlarına "Konkordato modası var. Bunların 10'da 9'unu samimi bulmuyorum. Aralarında yakından tanıdıklarım var. Londra'daki arsasını satsa borclarını odeyebilecek durumda olanlar bile bunu yapmayıp konkordato ilan ediyor" sozleriyle sert tepki gosteriyor. Yurtdışına sermaye kacıranlara "Bunlar vatana ihanet eden kesim" diyerek yuklenen Gural, "Benim yurtdışında 1 liram yok. Varımı yoğumu ulkeme yatırdım" dedi.

''10'DA 9'U SAMİMİ DEĞİL''
Nafi Gural, kendisine yoneltilen, ''Siz kriz kelimesini kullanmıyorsunuz ama bircok firma konkordato ilan ediyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?'' şeklindeki soruya şu yanıtı veriyor:
Son donemde bu moda oldu. Bunların 10'da 9'unun samimi olmadığını duşunuyorum. Cunku benim tanıdığım kişiler var bunların icerisinde. Bu itibar zedeleyen bir şey. Yarın bu şirketi cocuklarınıza bırakacaksınız. Bir gun bile kredimizin ertelenmesini, yeniden yapılanmasını istemedik.

''HAKKIMI HELAL ETMİYORUM''
Yurt dışına para cıkışının tahmin dilenden cok daha fazla olduğunu ileri suren Gural, ''Bir kişi yatırım icin parasını goturup uretim yapıyorsa ben bunu desteklerim. Ancak nakit para goturenler ve parasını orada muhafaza edenler, ev ve işyeri alarak bunu kiraya verenlere sempatiyle bakmıyorum. Ne alacaklarsa burada alsınlar. Yurtdışında 1+1 daremiz bile yok. Eğer onlar uzerinde bir hakkım varsa, hakkımı helal etmiyorum.'' dedi.

OTELİMDE BİLE BAHŞİŞ VERİRİM
75 yaşındaki Nafi Gural, işlerini tamamen cocuklarına devretmek icin planlama yaptığını soyluyor. Buna rağmen halen gunde 10-12 saat calıştığını anlatan Gural, "Şirketlerin başında cocuklarım var. Benden daha iyi yapıyorlar işleri. İnşallah torunların da işe girdiğini gorurum. Cocuklarıma ayağınızı yere sağlam basın, gozunuzu zirveden ayırmayın diye tavsiyede bulunuyorum. Hic pişmanlığım yok, keşkem yok" diyor. Şahsi harcamasının olmadığını soyleyen Gural, "En buyuk harcamam bahşiş dağıtmaktır. Kendi otelimde bile bahşiş bırakırım. Kıyafetlerimi karım ya da oğlum alır" şeklinde konuştu.

250 MİLYON LİRA YATIRIM YAPACAK
Sapanca'da ikinci otellerinin temeleni attıklarını soyleyen Erkan Gural, "Mevcut otelimizin yanında yeni bir otel yapıyoruz. 200- 250 milyon lira civarında yatırım yapacağız. Basın Expres'teki otel yatırımımız devam ediyor. Marriot markası ile anlaştık, orayı kongre merkezi olarak planladık" dedi.

turizmguncel