Renault Sport'un başkanı Cyril Abiteboul, Helmut Marko'nun sozlerinin aksine Honda'nın Renault'nun onunde olmadığını soyledi. Renault ve Red Bull ortaklığı, her ne kadar başarılı sonuclarla doğursa da, taraflar 2014 yılında başlayan V6 turbo hibrit motorlar donemiyle birlikte sorun yaşamaya başladılar ve nihayetinde yollarını ayırma kararı aldılar. Red Bull tarafı, yaptığı her acıklamada Honda'nın cok buyuk adımlar attığını ve daha şimdiden Renault'nun onune gectiğini soyluyordu. Son olarak Helmut Marko, Honda'nın şu anda Renault'nun onunde olduğunu soylemişti. Ancak Abiteboul, bu acıklamalar uzerine Red Bull'a cevap vermek zorunda kaldı. Renault'nun patronu, "Bu doğru değil. Honda şu an bizim 20 kW yani 27 beygir gerimizde." "Red Bull'un soylediği şeyleri biliyorum, ama onlar gercekleri carpıtıyorlar. Verileri manipule ediyorlar. Onların iletişim stratejilerini anlayabiliyorum fakat bu asla gercek değil." "Honda soylendiği gibi bir gelişim kaydetmedi. Eğer performans analizi yapmak istiyorsanız Honda'ya bakın, 20 kW gerideler. Gecen yıl da arada 20 kW vardı. Bugun gecen yıldan farklı değil, gelişmediler." dedi. Helmut Marko, gectiğimiz gunlerde, "Renault'nun Honda hakkındaki kuşkulu yorumlarını tartışmak bile istemiyorum. 2019'da kimin nerede olacağını goreceğiz. Cyril hayal kurmaya devam etsin. Gelecek yıl Red Bull-Honda'nın nerede olduğunu herkes gorecek." demişti. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Renault: Red Bull Gercekleri Carpıtıyor ve Honda'yla İlgili Verileri Manipule Ediyor