Sebastian Vettel, Turkiye GP'sinin ilk antrenman seansında gecirdiği kazanın ardından 2. seansta piste cıkmamasını pek onemsemediğini soyledi. Sezonun ilk 2 yarışını kazanan ve şampiyonada lider durumda olan Red Bull pilotu, Turkiye'de ilk antrenman seansında 8. virajda gecirdiği buyuk kaza nedeniyle 2. antrenman seansında calışamadı. Vettel "İşleri biraz daha zorlaştıracak şuphesiz ancak sorun olacağını duşunmuyorum. Pisti gecen yıllardan cok iyi biliyoruz ve ancak oğleden sonra kuru zeminde calışma oldu." "Goreceğiz. HÂl yarın icin eminim. Her şey acık. Oldukca yakın gorunuyor ve yarın cok heyecanlı olacak." dedi. Vettel, yaptığı kazanın ardından takımdan ve mekanikerlerden ozur diledi. Vettel "Duvara vurma dışında aracı durdurma şansımın olmadığını gorebilirsiniz. Bu yuzden en onemlisi benim iyi durumda olmam." "Ne yazıkki aracı zamanında yetiştiremedik. Araca biraz fazla hasar verdim. Mekanikerler icin uzgunum. Ozur diledim cunku araca kasıtlı olarak hasar vermek istemedim. Ancak bu bir yarış ve boyle şeyler olabilir. En onemlisi hÂl burada oluyor olmamız." dedi. Webber "ZOR BİR GUNDU" Oğleden sonra pist ustunde calışan tek Red Bull pilotu olan Mark Webber ise gunu 5. sırada tamamladı. Webber, Vettel'in kendi verilerinden calışmak isteyeceğini duşunuyor. Webber "Tabi ki akşam bir cok şeye bakacaktır. Zor bir gun geciren taraf tabi ki garajın diğer tarafında neler olduğunu gormek ister. Bu normaldir." dedi. Webber ayrıca Turkiye'de ilk gunun oldukca zorlu gectiğini soyledi. Webber "Pistte yağmura gidildiğinde lastikler uzerinde cok zorlu olan bolumler var. Bu da durumu zorlaştırıyor. Bazı virajlarda bu tur sorunlar hemen oluyor." "Cok ıslak olduğunda ben dahil bir cok surucu 5. virajda sorunlar yaşadı. Ancak bu işler boyle. Lastikler hakkında cok şey oğreniyoruz." dedi. TRF1 __________________