Williams'tan ayrılan Lance Stroll, İngiliz takımın bu yıl ortaya koyduğu performanstan oturu hayal kırıklığı yaşadığını soyledi. Williams, 2018 Formula 1 sezonunda tarihinin en kotu performanslarından birisini sergiledi ve sezonu yedi puanla son sırada tamamladı. Bu Williams'ın 2013 yılından sonraki en kotu performansı olurken, V6 turbo hibrit motorlar doneminde ilk kez ilk beş icerisinde yer almadılar. Bu yıl Baku'de dort, İtalya'da ise iki puan alan Stroll, her ne kadar sıralama turlarında takım arkadaşına gecilse de zaman zaman iyi performanslar ortaya koydu. Ozellikle start ve ilk turdaki performansıyla dikkat ceken genc surucu, Williams'ın bu yıl adeta mecburiyetten yarıştığını soyledi. Stroll, "Herkes icin oldukca sinir bozucu bir yıldı. Her anlamda cok zordu." "Hepimiz buraya rekabetci olmak icin gelmiştik, ama bizim yaptığımız şey rekabet etmek değildi. Bu yıl mucadele etmedik. Bu rekabet emekten cok mecburen katıldığımız bir yıldı." "Yine de elimden geleni yaptığımı ve geliştiğimi hissediyorum. Dışarıdan bakan birisinin bunu goremeyeceğini biliyorum, cunku eğer 19. ve 20. değilsek en fazla 12, 13, 14 veya 15. sıra icin savaşıyorduk." "Yine de birkac puan aldığımız bazı guzel gunler de oldu. İtalya ve Azerbaycan'da puan aldık, guzeldi. Birkac kez ikinci bolume kaldım. Sanırım yılın one cıkanları bunlar." dedi. Gunluk Gazeteler