Eski Formula 1 ve Formula E surucusu Jacques Villeneuve, Formula 1'de kimsenin elektrikli yarış serisi Formula E'yi takip etmediğini soyledi. FIA'nın elektrikli yarış serisi Formula E, son yıllarda ciddi bir gelişim kaydetti ve artık eski "amator" goruntusunden uzaklaşmış gibi gorunuyor. Gectiğimiz hafta sonun 2018/19 sezonunun ilk yarışı yapıldı ve yakın gecen mucadele oldukca beğeni topladı. Bununla birlikte Venturi ile Formula E'de birkac yarışa cıkan ve puan dahi alamayan Jacques Villeneuve, seriyi kimsenin takip etmeyeceğini duşunuyor. "Kimse elektrikli yarışları seyretmek istemiyor. Bana sorarsanız, Formula 1 padokundaki kimse, Formula E yarışlarının ne zaman olduğunu dahi bilmiyor." Villeneuve'un acıklamalarının aksine son yıllarda Formula E gridine olan ilgi artarken, hem daha buyuk suruculer hem de daha buyuk ureticiler spora girdi. Gelecek sezon seriye Mercedes ve Porsche fabrika takımı olarak giriş yapacak. Şu anda Audi, BMW ve Jaguar gibi buyuk ureticiler seride yer alıyor. 1997 F1 dunya şampiyonu, "Bu kadar cok zorlamalarının sebebini anlayamıyorum. Sadece sadık taraftarlar bu seriye veya yarışlara ilgi gosteriyor." "Formula E'de birkac yarış yaptım ve yarış yapmaktan gercekten mutlu oldum cunku teknoloji gercekten cok ilginc gorunuyordu." "Belli bir gucunuz var ve gaza basıyorsunuz. Aslında gaz dememeliyim cunku burada gaz yok. Pedala basıyorsunuz ve gidiyor. Doğrusu... Bilemiyorum." dedi. Gunluk Gazeteler