Jacques Villeneuve, Formula 1'de geciş yapmanın cok kolay olduğunu ve artık sporda "gladyatorler" kalmadığını soyledi. Formula 1'de gecişleri arttırabilmek ve daha heyecanlı yarışlar sunabilmek icin DRS sistemi kullanılıyor ve bu sistem sayesinde suruculer, ondeki aracı daha rahat gecebiliyor. Gecmişte bu sistem olmadığı icin suruculer atak yaparken risk almak zorundalardı. Bazen bu hamleler olumlu sonuclanırken, bazı olumsuz sonuclanırdı. 1997 yılında kariyerinin ilk ve tek Formula 1 şampiyonluğunu yaşayan Jacques Villeneuve, gunumuz Formula 1'inde atak yapmanın artık cok kolay olduğunu ve sporda neredeyse hic gladyator kalmadığını soyledi. Villeneuve, "Kendi donemin yerine, mevcut Formula 1 doneminde yarışmak ister miydin?" şeklindeki soruya şoyle yanıt verdi: "Hayır. Benim donemim daha iyiydi cunku biraz da olsa cesaret vardı. Daha az politika vardı, kimsenin bir şey soylemediği şimdiki gibi bir durum yoktu. Herkes duşunduğunu soyleyebilirdi." "Şimdi coğu surucu takımlarının malı gibi, onlar tarafından yonetiliyor. Suruculer adeta bir satrancın taşıymış gibi dolaşıyorlar. Bu tuhaf durumu franchise sistemine benzetiyorum. Bundan oturu sporda daha az yetenek olduğuna inanıyorum." "Gunumuzde gecişler mesela cok farklı. Şimdi sadece pozisyon değişikliği yapıyorlar. Suruculer artık arka kanadını acmaya guveniyor ve adeta birisini otobanda sollarmış gibi gecip gidiyor. Ortada hicbir savaş yok. İnsanların 'Ah, bu atak harikaydı' diye duşunmuyor. Hayatınız boyunca hatırlayacağınız şeyler olmuyor." "Spor giderek buyuyor olabilir ama fanlar icin eksik olan şey sporda cok fazla kahraman olmaması. Artık cok fazla gladyator kalmadı." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Villeneuve: Gunumuzdeki F1 Atakları, Otobanda Sollama Yapmak Gibi