Pierre Gasly, Toro Rosso'nun 2018 yılında tum potansiyelini ortaya koyamadığını soyledi. Toro Rosso, V6 turbo hibrit motorlar doneminde şimdiye kadar hep yedinci olurken,ve 2018'da Honda motoruna gecme kararı aldı. Bununla birlikte sezon istedikleri gibi gitmedi ve sezonu sadece Williams'ın onunde dokuzuncu sırada tamamladılar. Takım sezon boyunca yapılan 21 yarışında sekizinden puan alırken, en iyi sonuc Bahreyn'dki dordunculuktu. "Elbette dokuzunculuk sezon başındaki en buyuk hedefimiz değildi. Honda ile ilk yılımızın zor olacağını biliyorduk. Bu yuzden takımlar şampiyonasındaki nihai pozisyonumuz hakkında beklenti icerisine girmedik." "Sezon boyunca orta grup cok yakındı. Bir hafta dorduncu olan takımın diğer hafta orada olamadığını gorebiliyorduk." "Orta grup her zaman karmaşıktı. Birkac kez sahip olduğumuz aractan en iyi şekilde faydalanmayı başardık, bazılarında ise tum takımlardan daha yavaştık." "Diğerlerinden super uzakta değiliz. Ama 50 puan geride de bitirmemeliyiz. Sonuc tabii ki hayal kırıklığı yaratıyor ancak orta grup gercekten cok yakın. Takım olarak tum potansiyelimizi ortaya koyduğumuzu pek sanmıyorum." "Gecen yılla karşılaştırırsak, Honda motorlu iki McLaren'dan daha fazla puan toplamayı başardı. Fernando, gecen yıl 20'den bile daha az puan almıştı." Gasly, topladığı 29 puanının 12'sini Bahreyn'deki dordunculuğuyle elde etmişti. "Bahreyn tarif etmesi zor bir hafta sonuydu. Bahreyn'de yaşananlara inanmakta gucluk cektim. Sonrasındaki yarışlarda sahip olduğumuz paketin performansına bakarsak, Bahreyn'de nasıl dorduncu olduğumuzu anlamak zor. Bu benim Formula1'deki ilk sezonumun en iyi anıydı." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly: Toro Rosso 2018'de Tum Potansiyelini Yansıtamadı