Niki Lauda, geride kalan tedavi surecinde herhangi bir korku yaşamadığını soylerken, hayatında sadece 1976 Japonya GP'sinde korktuğunu soyledi. Niki Lauda, İbiza'da tatil yaparken hastalanmış ve durumunun kotuye gitmesinin ardından kendisine akciğer nakli yapılmasına karar verilmişti. Bununla birlikte Lauda taburcu edildi ve artık toparlanma surecinde. "Kendimi iyi hissediyorum. Artık oncesinde olduğu kadar ilac almam gerekmiyor. Elbette gunluk yaşantım oncesiyle aynı değil. Her gun iki fizyaterapistimle beraber altı saatlik antrenman yapıyorum. Eşim Birgit, ilk gunden bu yana hastanede benimle ilgileniyor. Benim icin yılın kadını o!" Niki Lauda, geride kalan sure icerisinde hic korkmadığını soyledi. Lauda, "Hayatımda sadece bir kez korktum. 1976 sezonunun son yarışı olan Fuji'de" dedi. Uc kez dunya şampiyonu, yoğun yağmur altında yapılan yarışı kendi isteğiyle bırakmış ve şampiyon James Hunt olmuştu. Ote yandan Lauda, 24 Ekim'de hastaneden tekerlekli sandalye ile ayrılmıştı. Lauda, "Şu anda evimin onundeki tenis kortundayım. Duzgun şekilde yurumeyi oğrenebilmek icin bu duz zemine ihtiyacım var." "Normale donmek cok zor. 1976 Nurburgring'deki kaza sonrası ortaya cıkan yanıkları bununla kıyaslayamam bile!" dedi. Lauda, Nurburgring'deki buyuk kazadan 42 gun sonra Monza'da Formula 1'e donmuş ve dorduncu olmuştu. "Bernie ve eşi Fabiana, benim icin Ibiza'ya geldiler, bu beni gercekten cok etkiledi. Sebastian'ın kendi elleriyle yazdığı mektup da beni cok şaşırttı. Harikaydı. Bu beni derinden etkiledi. Sık sık onu basın karşısında eleştirdim... Bu yuzden boyle bir tavır sergilemesini hic beklemiyordum." "Artık İbiza'dayım. Mutlu olmam icin pek cok sebep var. Mukemmel doktorlar sayesinde akciğerim sorunsuz calışıyor!" Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Lauda: Hayatımda Sadece 1976 Japonya GP'sinde Korktum