Charles Leclerc, bu yıl kaydettiği gelişimden ve aracın performansından memnun olduğunu soyledi. Charles Leclerc, sezonun ilk uc yarışında puan alamazken sonrasında ciddi bir ivme yakaladı ve harika sonuclar almayı başardı. Sezon boyunca yapılan 21 yarışın 9'una ilk ondan başlarken, toplamda 10 yarışta puan alma başarısı gosterdi. Monacolu surucu topladığı bu 39 puan ve gosterdiği performansla 2019 Ferrari koltuğunu kapmayı başardı. Leclerc, "Sezon başında yeterince iyi değildik. Eğer hem ben hem de aracımız, sezon başındaki seviyede devam etseydik o zaman kesinlikle cok zor bir sezon olabilirdi." "Puan ve benzeri şeyler icin mucadele etmek bana cok fazla motivasyon verdi. Yine de eğer butun sezon boyunca, ilk birkac yarıştaki pozisyonumuzda olsaydık, motivasyonum oldukca kotu etkilenirdi." "Genel anlamda ilk uc yarıştan cok fazla şey oğrendim. İlk uc yarışta zayıf yonlerimi bulmak ve anlayabilmek icin cok fazla caba harcadım. Doğru olmayan şeylerin ne olduğuna baktım." "İlk uc yarışın ardından takımla birlikte neler olduğunu anladık ve ileriye doğru buyuk bir adım attık. O gunden sonra oldukca gucluyduk. "Doğrusu Formula 2 veya diğer yerlerde cok az kişiyle calışıyorsunuz. Ama Formula 1'de pek cok kişiyle calışmanız gerekiyor. Tum bunlara alışmam gerekti." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: İlk Uc Yarıştaki Performansım Devam Etseydi Sezon Benim İcin Zor Gecerdi