Valtteri Bottas, Baku'de lider giderken yarış dışı kalmasının ardından adeta bir bebek gibi ağladığını soyledi. Fin pilot, Baku'de gercekleştirilen yarışta damalı bayrağı ilk sırada gormeye doğru giderken araclardan kopan bir parcanın uzerinden gecmiş ve lastik patlatarak hem galibiyete hem de yarışa veda etmek zorunda kalmıştı. Yaşananlar yuzunden buyuk bir hayal kırıklığı yaşayan Bottas, bunun kendisini olumsuz etkilemesine izin vermeyeceğini, bunun yerine daha guclu şekilde donmek icin her şeyi yapacağını soylemişti. Fin pilot sonuc olarak 2018'i galibiyetsiz şekilde beşinci sırada tamamladı ve hayal kırıklığı yarattı. "Sanırım bu kariyerimin en buyuk hayal kırıklıklarından birisiydi. Cıkardığım en iyi yarışlardan birisi olduğunu duşunuyordum. Uzun sure lider girmedim ama kendimi yarışın liderliğine taşımak icin cok fazla caba gosterdim ve sonuc olarak bunu başardım." "Kendimi oldukca guvende hissettiğimi hatırlıyorum, her şeyin kontrol altında gittiğini hissetmiştim. Birazcık şansla, yarışı kazanmaya doğru gidiyordum. Ama ana duzlukte gormediğim bir parcaya carptım. Sonrasında lastiğim patladı ve yarış benim icin o an bitti." "Baku oncesinde birkac yarışı neredeyse kazanmak uzereydim. Birkac kez ikinci oldum... İlk yarışımı kazanmak icin can atıyordum, ama o an hic gelmedi." "Sonrasında tum takımdaki hayal kırıklığını gorebiliyordum. Herkes bana cok fazla destek verdi." "Otele donduğumde iyice harap oldum. Dizlerimin ustune coktum ve kucuk bir bebek gibi ağladım... Sonrasında kalktım ve bir başarısızlığın beni yıkamayacağını duşundum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: Baku'den Sonra Bir Bebek Gibi Ağladım