10.Kalkınma Planı Ozel İhtisas ve Calışma Grubu toplantısında turizm komisyonu surdurulebilir turizme ağırlık verirken turizm medyasına teşvik ve desteğin artırılması gundeme getirildi.

14 Kasım 2012 Carşamba - HUSNU GUMUŞ- turizmhaberleri.com / ANKARA
Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı hazırlık calışmaları kapsamında ilk toplantısını EYLUL ayında yapılan komisyonun bu toplantısında hazırlanacak nihai rapora esas olacak goruşler belirlendi.

Bu goruşler Planlara da Hedeflere Donuk Temel Amac ve Politikalar, Temel Amac ve Politikalara Donuk Eylemler ve Uygulama Stratejileri (Mevzuat Duzenlemeleri, Kurumsal Duzenlemeler, Onemli Projeler vb.) başlıkları altında duzenlenerek yansıyacak.

Başkanlığını Doc. Dr. İbrahim BİRKAN'ın yaptığı komisyonda turizm sektorunun her kesiminin yanı sıra ve universite ve kamu kesiminin temsilcileri de bulunuyor.

Daha onceki toplantı sırasında oluşturulan 7 alt komisyonun (Cevre, altyapı ve Planlama; Deniz Turizmi; Turizmin Ceşitlendirilmesi; İşletmecilik; Tanıtım ve Pazarlama; Eğitim ve İstihdam; Yatırım Finansman ve Teşvik) raporları doğrultusunda turizm sektorunun Onuncu Plan donemindeki ana hedefleri, amacları ve bu amaclara yonelik politika ve eylem onerileri tespit edildi.

2014–2018 donemini kapsayacak onuncu plan doneminde de surdurulebilir turizm bazlı gelişmelerin devam ettirilmesi gereği; turizmin ekonomideki onemini ve yerini koruyacağı; ic turizmin ve kultur ekonomilerinin turizm icindeki payının temel hedefler arasına alınması; turizm eğitiminin ve mesleki yeterlilik konularının on plana cıkarılması uzerinde duruldu.

Ayrıca yanında yazılı, gorsel ve internet uzerinden yayın yapan turizm medyasının bu gelişim icinde kazandığı oneme uygun olarak desteklenmesi ve turizm ve tanıtım icindeki payının artırılması yonundeki goruşler de dile getirildi.

Kaynak