Daniel Ricciardo, 2018 Formula 1 sezonunda Red Bull'daki takım arkadaşı Max Verstappen'le kıyaslandığında aralarındaki sıralama turları ve puan farkının gerceği yansıtmadığını soyledi. 2018 sezonunu ilk altı yarışında iki zafer almayı başaran Ricciardo, yaşadığı dayanıklılık sorunlarının ardından sezonu Verstappen'in 79 puan gerisinde altıncı sırada tamamladı. Verstappen ayrıca, takım arkadaşı Ricciardo'yu sıralamalarda art arda 11 kez geride bırakmayı başardı ve ortalama sıralama avantajı olarak 0.131 sn onde yer aldı. Motorsport'a konuşan Ricciardo, "Bu seneden memnunum. Puan ve sıralama ustunluğunun tam olarak gerceği yansıtmadığını duşunuyorum." "Max'in yaptıklarını kucumsemek istemiyorum cunku o her sene daha iyiye gidiyor. O ust duzey bir surucu." "Onun aşırı hızlı olduğu konusunda şuphe yok. Onu mağlup etmek kolay değil." "Ancak beni sıralamalarda geride bıraktığı gunlerde dahi rahattım ve coğunda neden geride kaldığımı anladım." "Bazen şapkamı cıkarttım ve cok iyi tur olduğunu soyledim. Ancak bazı zamanlarda sorunlar yaşadım. Ufak tefek şeyler benim icin iyi gecmedi." dedi. Verstappen, seneye hatalar silsilesi ile başlasa da, sonrasında cok ciddi ilerleme kaydetti. Ozellikle sezonun ikinci yarısında Verstappen, Lewis Hamilton'dan sonra en cok podyuma cıkan isim olmasıyla dikkatleri uzerine cekti. Ricciardo ise Monaco'daki zaferinden sonra bir kez dahi podyuma cıkamadı. Ricciardo, "Uzun bir hikaye. Ben yine de gecirdiğim sezondan mutluyum." "İstediğim gibi performans gosteremediğim yerlerde bile, nelerin neden olduğunu anladım. Nedenini bilmiyorsam, sonrasında oğrendim ve geride bıraktım." "İstatistiklerin gosterdiklerinden daha mutluyum diyebilirim." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Ricciardo: Verstappen'le Fark Gerceği Yansıtmıyor