Lance Stroll, henuz Formula 1'de neler yapabileceğini gosteremediğini ve hedefinin bunu gostermek olduğunu soyledi. Lance Stroll, şimdiye kadar 41 Grand Prix'ye katılırken, bu yarışlarda 1 ucunculuk, 1 altıncılık, 1 yedincilik, 3 sekizincilik, 2 dokuzunculuk ve 1 onunculuk elde etti. Genc pilot Williams'la mucadele ettiği bu iki sezonun ardından 2019 yılında Racing Point'e geciş yapacak. Racing Point, 2016 ve 2017 yıllarını dorduncu tamamlarken, 2018 yılını yedinci sırada tamamlamıştı. "Bu yılla ilgili karşılaştırma yapmanın doğru olduğunu duşunmuyorum cunku bu adeta bir hayatta kalma sezonuydu." "Cok az puan aldık, fakat puan topladığımız birkac buyuk yarış vardı cunku etrafımızdaki daha hızlı aracları yenmeyi başardık. Sıralama turları icin de durum aynıydı. İkinci bolume kalmayı başardım, Monza'da ucuncu bolume girdik. Bunlar buyuk başarılardı cunku performans gercekten zayıftı." "Her şeyden once bugun, bir yıl oncesine kıyasla daha komple bir pilot olduğumu soyleyebilirim. Ancak sporun doğasında bu var, bunun gibi yıllar olabilir. Bir surucu olarak kabul etmeli ve devam etmelisiniz." "Deneyim kazandım ve kazanmaya da devam ediyorum. Formula 1'de gecirdiğim bir başka yıldan cok şey oğrendim. Muhendislerle vakit gecirdim, Formula 1 hakkında; lastikler, yarışlar ve sıralama turlarıyla ilgili cok fazla şey oğrendim." "20 yaşındayım ve henuz tam potansiyelime ulaşamadığıma inanıyorum. Bunun cok uzağındayım. Kış boyunca bu yılki zayıf yonlerime bakacağım ve onlar uzerinde calışacağım. Guclu yonlerimi de daha guclu yapmaya calışacağım." Gunluk Gazeteler