Stoffel Vandoorne, 2019 yılında Mercedes'in simulatorunde calışacağı icin mutlu olduğunu soyledi. Stoffel Vandoorne, McLaren genc surucu programı tarafından yetiştirilen isimler arasında yer alırken, alt kategorilerde pek cok başarı yakaladı. 2017'de Jenson Button yerine McLaren'da yarışmaya başlarken, geride kalan sure icerisinde beklentilerin altında kaldı ve takım kendisiyle yollarını ayırma kararı aldı. Yeni sezonda yerini bir diğer McLaren genc surucu programı surucusu Lando Norris alacak. Vandoorne, 2018/19 sezonu icin HWA Formula E takımı ile anlaştı ve takım 2019/20 sezonunda Mercedes fabrika takımı olacak. Belcikalı pilot aynı zamanda Mercedes F1'in simulator calışmalarını da yurutecek. Vandoorne, "Mercedes'le calışacağım. Formula 1 takımı icin simulator calışmalarını yuruteceğim." "Bu sayede Formula 1 dunyasında yer almaya devam etmiş olacağım. Aynı zamanda dunya şampiyonu olan takımda, dunya şampiyonuyla birlikte calışacağım. Bu benim icin heyecan verici." "Benim icin kesinlikle ilginc bir hamle olacak. Onlara yeni fikirler katacağım, ama aynı zamanda farklılıkları da goreceğim. Şimdiye kadar sadece tek takımda gorev aldım. Benim icin heyecan verici ve yeni bir bolum olacak." dedi. Vandoorne, Riyad'da gercekleştirilen ilk Formula E yarışından puansız ayrılmıştı. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Vandoorne, Mercedes'le Calışacağı İcin Mutlu