George Russell, kendi yeteneklerini gosterebilmek adına Robert Kubica'yı takım arkadaşı olarak istediğini soyledi. Williams, bu yıl hayal kırıklığıyla gecen sezonun ardından 2019 yılında tamamen yeni bir surucu kadrosuna sahip olacak. Racing Point ile anlaşan Lance Stroll'un yerini Mercedes'in genc surucusu ve F2 pilotu George Russell alırken, Sergey Sirotkin'in yerini Robert Kubica alacak. Russell'ın henuz tecrubesi yok. Kubica ise gecmişten gelen buyuk bir tecrubeye sahip olsa da son kez 2010 Abu Dhabi'de gercek anlamda bir yarışa katıldı. Bununla birlikte Russell, Kubica'nın başarılı olacağından emin gorunuyor. "Robert'la takım arkadaşı olacağım icin cok heyecanlıyım. Doğrusu onun yeteneğinden hicbir şuphem yok. Son derece motive gorunuyor ve teknik anlamda aracla ilgili cok fazla bilgisi var. Ayrıca 2018'in Williams icin ne kadar zor gectiğini herkes biliyor." "Onun sahip olduğu tecrube, benim Mercedes'te edindiğim tecrube ya da bilgi birikimiyle birlikte takıma cok şey katacağız." "Pist dışında olduğu gibi pist ustunde de harika bir adam. Muhendislik tarafı son derece kuvvetli. Hızı ve yeteneği tartışılamaz. Gercekten Robert gibi bir takım arkadaşıyla mucadele etmek istedim. Bu sayede neler yapabileceğimi gostermiş olacağım." Williams, bu yıl Formula 1 şampiyonasını son sırada tamamlamış ve hayal kırıklığı yaşamıştı. Russell, "Gelecek yıl icin hedefimizin cok net olduğunu duşunuyorum. Williams orta grubun ustune geri donmek ve onemli puanlar icin savaşmak istiyor. Hepimiz iyi sonuclar almak istiyoruz." "Eğer takım arkadaşımı yenersem, fakat son sıradaysam, bu benim icin bir zafer olmaz ya da kimseyi neşelendirmez. Hem ben hem de Robert, oncelikle takımı hak ettiği yere taşımaya calışacağız. Sonrasında sonucların nasıl olacağını goreceğiz." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Russell: Kubica ile Takım Arkadaşı Olmak İstedim